Hvor skal man spise morgenmad?

”Bruxelles har mange gode morgenmadssteder. Ligesom i Danmark er de glade for surdejsbrød med ost, havregrød og granola. Når jeg har fri, er min kæreste, Lærke, og jeg er meget glade for at tage på Batch, der ikke ligger så langt fra, hvor vi bor. Der er ingen i Bruxelles, der kan lave et surdejsbrød med røræg, helt som de kan. Og så laver de vanvittig god kaffe, lige nu bruger de faktisk bønner fra La Cabra, hvilket os fra Aarhus jo er meget glade for.

Derudover er vi glade for at tage på Seven, der også er et meget skandinavisk sted, og hvor jeg gerne bestiller deres avocadotoast. Hvis man derimod er ude efter en lidt sødere morgenmad, er Bisou og Kami værd at nævne. De laver gode pandekager.”

Hvor skal man spise frokost?

”Det skal siges, at jeg ikke har været ude at spise frokost særligt mange gange. Det er et måltid, jeg oftest indtager i klubben. Men jeg kan godt lide Chez Richard, der er en traditionel belgisk restaurant. Det er et godt sted at få autentisk belgisk mad, fx moules frites og croquettes. Og så serverer de friske østers i weekenden.”

Hvor skal man spise aftensmad?

”Det er heldigvis noget, jeg har gjort mig lidt mere i. Vi spiser ofte på Raki, der ligger lige rundt om hjørnet fra vores lejlighed. Der er hyggeligt, og der er stort set et nyt menukort, hver gang man kommer derind. Det er et meget stille og roligt sted, hvor man kan sidde og få noget vin og lidt delevenlig mad. Man kan ikke bestille bord, så man møder bare op. Det kan jeg godt lide.

Derudover er Nightshop også rigtigt godt. Her afspejler menukortet også årstiderne og hvilken kok, der gæster køkkenet. Den er rustikt indrettet, og der er ikke så mange borde på den måde, så man sidder ikke vildt tæt, hvilket er rart. Fight Club er også en favorit herhjemme. Det er et rigtigt godt sted, hvis man skal have en casual pizza og en øl i en fed atmosfære.”

 

Hvor skal man foretage sin shopping?

Nær Grand-Place ligger alle secondhand- og vintagebutikkerne, hvilket er noget, de er meget kendte for her i Bruxelles. De har nogle virkelig gode vintagebutikker i det område.

Hvis man er glad for møbler og interiør, skal man besøge området Sablon, hvor der ligger masser af møbelforretninger med fine vintagemøbler, lamper og dekoration. De har både de klassikere, man allerede kender, men også andet antik.

Desuden er der et vintagemarked kaldet ‘Brussels design market’ to gange årligt – hvis man er her i den periode, er det et must. Det er vist det største vintagemarked i Europa. Derudover kan vi godt lide at komme på Rue Namur. Det er en lille gade med nogle fine multibrandstores og fede sneaker shops”

Hvilke aktiviteter skal man lave i byen?

”Det er jo meget kultur, politik og historie i byen på grund af Europa-Parlamentet. Det er noget, mange af vores venner og familie gerne vil se som det første. Man skal selvfølgelig også se Grand-Place, som de omtaler som en af de smukkeste pladser i verden. Et stenkast derfra ligger Manneken Piss-statuen, det er også en attraktion, belgierne er stolte af.

Noget, vi fortæller alle vores gæster, er et must, er at gå en tur omkring Sablon, hvor man kan se den katolske kirke L’église Notre-Dame, drikke en kaffe fra Bouche i parken overfor kirken Square du Petit Sablon, spise en autentisk frokost på Chez Richard og besøge alle de små vintagemøbelforretninger.

Hvis man vil besøge et museum, er Royal Museums of Fine Arts et godt bud. Det er ikke, fordi vi går sådan helt vildt meget op i kunst, men vi var der for nyligt, og det var faktisk ret fint. Lige nu har de en fin udstilling, som hedder ’Imagine’. Men der er også mange permanente udstillinger fra den belgiske kunstner René Magritte.”