Novo har skudt millioner i 29-årige Emils virksomhed: ”Der er en fordom om, at vi giver op, når det bliver svært” scroll-down

Novo har skudt millioner i 29-årige Emils virksomhed: ”Der er en fordom om, at vi giver op, når det bliver svært”

Emil Munck de Voss er sammen med William Anton Lauf Olsen medstifter og- ejer af fødevarevirksomheden Reduced, som de startede for kun fire år siden, men som i dag har 20 ansatte og en medejerkreds, der blandt andet tæller Novo Holdings og EIFO. Her fortæller direktør Munck de Voss om at panikvågne midt om natten, mødet med en speciallæge, og hvad han har lært af at komme ud af Nordsjælland-boblen.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Privat
Karriere Euroman

Hvad holder dig vågen om natten?
”Jeg hader at sove for længe, men samtidig stoler jeg blindt på mit indre ur, hvorfor jeg ofte ikke sætter en alarm, når jeg går i seng. Det giver ingen mening og resulterer i, at jeg tit vågner om natten, fordi jeg simpelthen er bange for at have sovet over mig. Så det holder mig vågen på sin egen mærkelige måde.

I pressede perioder vågner jeg ekstremt tidligt. Og jeg vågner ofte op med et chok og springer ud af sengen for at komme i gang med at løse de ting, der skal løses. Hvilket jo er megairriterende og stressende for alle omkring mig.

Da William, min co-founder, og jeg startede Reduced, var jeg også enormt bekymret for det meste, man kan bekymre sig om: om det nogensinde ville blive til noget; hvad folk tænkte; hvornår vi ville gå konkurs. I den periode vågnede jeg meget tidligt, men det er heldigvis gået over med tiden.

Op til vores finansieringsrunde, som vi netop har lukket, vågnede jeg også tidligt. Den er dog slut nu, så nu er der lidt mere ro på.”

Hvem er din vigtigste medarbejder?
”Det er svært for mig at svare på. Vi har en gruppe kollegaer, der alle sammen løber og løfter ekstremt meget for at få tingene til at ske. Både i R&D (research & development, red.), produktion, supply chain og salg.

Vi er finansieret af forskellige danske og udenlandske venturekapitalfonde, hvorfor der er høje ambitioner, som vi selv er med til at skabe. Alle i teamet er indforstået med, at det er high risk, high reward, og det er noget, som jeg er vildt taknemlig for.

Hvis jeg skal pege på en, der har hjulpet mig meget den seneste tid, så er det vores Head of Finance, Kaspar Werhan, der startede i slutningen af 2023. Jeg er selv udannet jurist, og det, jeg kan inden for finance, er noget, jeg har lært på jobbet. Det at få en person ind, der kan det til fingerspidserne, har været en kæmpe hjælp for mig. Derudover har Kaspar også selv drevet en startup som CFO, så han kender spacet, presset og udfordringerne, hvilket er en stor fordel for mig.”

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Iværksætter