Luk øjnene, og forestil dig, at du tager dine yndlingsshorts på. Du kan mærke luften tage fat i lårhårene, men det er stadigvæk komfortabelt, langt fra følelsen af at være nøgen og tætpakket i skridtet. Forestil dig så, at de kryber lidt op, bliver kortere. Sådan fortsætter det, indtil de slutter så langt oppe, at du ikke ved, hvad du skal gøre af dig selv.

Og så forestil dig, at de alligevel lige ender med at være et par centimeter kortere end det.

Der skal shortsene sidde denne sommer.

Det er ikke lang tid siden, at de korte shorts blev annonceret tilbage, og de havde da også nogle fine momenter for nogle år tilbage. Dog fik de lige afbrudt deres dominans af et markant modspil i form jorts, baggy denimshorts, og andre forvoksede shortsudgaver.

Måske var det nødvendigt, for nu er det, som om de små shorts har taget tilløb og er blevet klar til at blive endnu kortere.

På redaktionen her er shorts en ting, der deler vandene. Nogle går troligt i dem på arbejde, når vejret er til det, andre foretrækker at holde dem til sport og inden for hjemmets fire vægge. Men magasinets fortalere for shorts (hvilket undertegnede ikke er) har gennem længere tid kunne samle skyts til det vindende argument i form af alskens internationale skuespillere, der har vist, hvordan de helt korte shorts kan bæres.

Den engelske skuespiller Paul Mescal, kendt for ’Aftersun’ og ’Normal People’, har længe været en god repræsentant for, hvor korte shorts egentlig kan tillade sig at være, hvilket et utal af paparazzifotografier vidner om.

Forfriskende nok taget i betragtning, at Paul Mescals teint operer inden for en farveskala, der går fra hvid til mere hvid.

Sådan er det ikke hos den nyeste ambassadør for korte shorts, der objektivt set nok også er den, der bærer dem bedst. ’L.A.-1960’er’-lækre Chris Pine, kendt for ’Star Trek’, ’Wonder Woman’ og ’Don’t Worry Darling’, er en af de bedst klædte mænd i verden for tiden, og det kommer ikke som en overraskelse for folk, der har stiftet bekendtskab med Hollywood-anomalien, at han derfor også ser sindssygt godt ud iført utroligt korte rør.

Og så kan det godt være, at du allerede nu forsøger at afskrive din vej ned i et par ved at overbevise dig selv om, at du alligevel aldrig kommer til at ligne Chris Pine. Men skid nu hul i det og befri knæene og lårene – bare lige for en enkelt, hedonistisk sommer. Undgå dog manspreading!

Til at få dig i gang har vi her valgt fem gode par.

rick-owens_240226_091.jpg

Rick Owens ’Swimming Boxers’ til 2.685 kr.

 

22468611r_1.jpg kopi.png

Orlebar Brown ‘Setter II Shorts’ til 1.899 kr.

 

purple-front_139e59b3-6030-49b3-a947-4baa0f754fc5.jpg kopi.png

Hammies ’Men’s Short’ til 531 kr.

 

app006prod.jpeg

Arket ’Swim Shorts’ til 350 kr.

 

BE0148-900_A.jpg

Acne Studios ’Twill Shorts’ til 2.100 kr.