Sommerpony Nordlandet

Badehoteller og slotskøkkener

Spis godt og drøm sødt i vandkanten: 9 fantastiske getaways

Dyvig Badehotel
Amstrup & Vigen



Dyvig Badehotel ligner et elegant sanatorium fra en svunden tid, men har faktisk kun seks år på bagen. Det er skibsreder Hans Michael Jebsen, der står bag hotellet, som er indrettet med antikke møbler, smukke materialer og en imponerende detaljegrad. Flere værelser har sauna, dobbeltbad og fri udsigt over Als Fjord og Dyvig havn, for badehotellet ligger bogstavelig talt i vandkanten.

Udsigten kan også nydes fra hotellets gourmetrestaurant, Amstrup & Vigen. Her står køkkenchef John Bech Amstrup bag et dansk/fransk køkken, hvor råvarerne kommer dels fra Rungis-markedet i Paris, dels fra lokale leverandører og producenter og dels er samlet af kokkene selv. Stilen er klassisk gourmet med velsmag i fokus, og Amstrup lader råvarerne tale for sig selv med få elementer på hver tallerken. Som maden er vinkortet klassisk funderet med personligt tvist og temmeligt omfattende.

Overnatning for 2: 1.200-2.250 kr.
2-7-retters menuer: 348-698 kr.
Vinmenu: 248-598 kr.

Dyvigvej 31
Nordborg
dyvigbadehotel.dk

Stella Maris



Navnet er ligeså majestætisk som den store bygning, der før var missionshotel og i al sin hvide pragt ligger lige ud til Svendborg Fjord. På værelserne møder nordisk minimalisme New England cottage-stil i et tidløst miks af nyt og moderne. Der er jacuzzi i suiterne, sundudsigt fra mange af værelserne, og er vejret til det, kan du drikke friskshakede cocktails på terrassen som en ægte kosmopolitisk livsnyder.

Ejerkredsen bag Stella Maris driver også det idealistiske projekt Vejrø, og meget øko-kød og grønt sejles ind herfra. De øvrige råvarer kommer fra det fynske opland eller Frankrig, og madstilen er dansk/fransk og sæsonbaseret. Du tager ikke på Stella Maris for at blive udfordret gastronomisk, men er du fx til ribeye med bearnaise og udsigt til solnedgang, er du kommet til det rette sted. På vinkortet er primært europæiske flasker – og fynske, naturligvis.

Overnatning for 2: 1.475-2.875 kr.
2-5-retters menu: 345-555 kr.
Vinmenu: 295-495 kr.

Kogtvedvænget 3
Svendborg
stellamaris.dk

Ribehøj



Lad det være sagt med det samme: Ribehøj er på mange måder en mystisk hybrid i spændet mellem galt og genialt. Har du tilfældigvis en campingvogn stående i garagen, og vil du gerne kombinere campinglivets tryghed med smukt indrettede badefaciliteter og en gourmetoplevelse, er Ribehøj det perfekte getaway for dig. Kommer du ikke med vogn, kan du også leje en campinghytte, gennemført indrettet i amerikansk cottage-stil. Restauranten er indrettet asymmetrisk i træ med mormormøbler, smukke detaljer fra gulv til loft og udsigt til to små søer med hvert sit oplyste springvand i midten. På menuen er øko-lam fra Havervadgård og durocgris fra Møllevang, og køkkenet er ambitiøst og forfaldent til moderne teknikker. Her får du sirlige snackserveringer, smukke forretter og enorme hovedretter, der kan mætte en sulten smed. Ingen går sultne fra Ribehøj. Og heller ej tørstige; mange af vinmenuens vine er af egen import, og de er gode til prisen.

Overnatning for 2: 275 kr. i egen campingvogn, 995-1.495 kr. i hytte
2-6-retters menu: 395-695 kr.
Vinmenu: 350-600 kr.

Ribevej 34
Føvling
ribehoej.dk

Hotel Nordlandet
SommerPony



Der er dømt klipklapper-boho-stil med udsigt til de forrevne klipper på Bornholms dramatiske nordland, som det nyindrettede hotel har sit navn fra. Indretningen er minimalistisk nordisk og trendy som taget ud af et moderne livsstilsmagasin. Fra alle værelser er der havudsigt og lækre sæber fra Karmameju, og du kan også leje en lejlighed med spa og egen terrasse.

Coolfaktoren går igen i restauranten, som de allestedsnærværende Kadeau-folk driver under navnet SommerPony. Restauranten er en sommeragtig reinkarnation af Pony på Vesterbro, en lokalbistro med gode råvarer, fornuftige priser og knivskarpe kokke. Her kan du spise kreativ dansk sommermad uden så meget nonsens og drikke liflige bio- og økovine til.

Som om det ikke var nok guf til Instagram-kontoen, er der i år desuden åbnet en bar i hotellets underetage med bl.a. solterrasse, lokal øl fra bryggeriet Penyllan, fadlagrede cocktails og kaffe fra The Coffee Collective.

Overnatning for 2: 1.190-1.790 kr.
4-retters menu: ca. 500 kr.

Strandvejen 68
Allinge
hotelnordlandet.com

Henne Kirkeby Kro



Få steder i Danmark kan du overnatte så luksuriøst som på Henne Kirkeby Kro, som løbende er renoveret med sans for ekstravagance og moderat respekt for den gamle landevejskros fine detaljer. Der er Hästens-senge og fritstående badekar i suiterne, og morgenmaden er en anbefaling værd i sig selv. Den smukke Filsø kan nås på gåben, og Vesterhavet er en kort køretur herfra. Bag kroen ligger køkkenets urtehave, hvor kartofler og kål står side om side med krydderurter og spiselige blomster.

Meget af det kommer på menuen i kroens gourmetrestaurant, hvor den karismatiske køkkenchef Paul Cunningham styrer slaget. Restauranten er indrettet i klassisk gourmetstil med hvide duge og peberkværne i sølv, og vinmenuen er velafstemt med store vine blandt de spændende glas.

Tror du nu, at du skal spise med æg under armene, så tro om, for køkkenet lægger en rock’n’roll-agtig linje for dagen. Maden er i udgangspunktet enkel med sublime råvarer i fokus, hvad enten der serveres kål med marv eller brød opkaldt efter supermodellen Helena Christensen.

Overnatning for 2: 1.650-4.500 kr.
Menu: 895-1.150 kr.
Vinmenu: 895-1.150 kr.

Strandvejen 234
Henne
hennekirkebykro.dk

Svinkløv Badehotel



Få danske badehoteller vinder på charmen som Svinkløv, der er kendt for sin særlige sjæl og varme værtskab. Her kan du overnatte i pittoreske rum med udsigt til Vesterhavet eller bløde bakker og snuppe en morgendukkert i de brusende bølger lige udenfor.

Frokostmenuen har rødder i mormorkøkkenet, rejerne er håndpillede, og fiskefrikadellerne har fast plads på kortet. Snyd ikke dig selv for den herlige oldschool lagkage til eftermiddagskaffen, og tag roligt plads i restauranten om aftenen. Bag den gastronomiske linje på Svinkløv står nemlig en af Danmarks skarpeste kokke, Kenneth Hansen, som var Danmarks repræsentant ved kokkeverdensmesterskabet Bocuse d’Or i 2015.

Du skal ikke forvente miniaturemad på sølvfad, men gedigne, håndværksfokuserede og smukke retter på den skiftende 4-retters menu med fokus på fisk og grønt. Råvarerne har allerhøjeste prioritet, og Hansen giver den gas med sæsonens bedste fra lokalområdet, men uden frygt for at flirte med eksotiske citrusfrugter og krydderier.

Overnatning for 2: 1.450-2.400 kr.
2-4-retters menu: 295-525 kr.

Svinkløvvej 593
Fjerritslev
svinkloev-badehotel.dk

Kurhotel Skodsborg
The Restaurant by Kroun



Det imposante Skodsborg Kurhotel danner perfekte, kridhvide rammer om en luksuriøs getaway med alt, hvad dertil hører. Her er spa-faciliteter, wellness og udsigt over Øresund fra de tidløst elegant indrettede værelser. Og ikke mindst en restaurant, som på rekordtid har gjort sig bemærket som en af landets nye gourmetdestinationer.

Det lidet mundrette navn The Restaurant by Kroun hentyder til kokken bag gryderne, Erik Kroun. Han har en baggrund på klassiske steder som Kong Hans og Søllerød Kro, men udgangspunktet er nordisk på tallerkenerne, hvor lokale råvarer bliver til elaboreret og smagsintens gourmetmad ved brug af nynordiske og klassiske teknikker. Restaurantlokalet er indrettet i fnugfri stil med lysekroner, dobbeltdug og en effektiv servicebrigade, som opvarter deres gæster til UG. Vinene er en blanding af klassisk og moderne, kyndigt valgt af restaurantchef Martin Troelsen.

Overnatning for 2: 2.600-8.000 kr.
5/8-rettermenu: 700/900 kr.
Vinmenu: 700/900 kr.
+ ’Fuld skrald’ (champagne, snacks, 8 retter, vin, kaffe, sødt og vand): 2.000 kr.

Skodsborg Strandvej 139
Skodsborg
skodsborg.dk

Hotel Frederiksminde



Hotel Frederiksminde er super-romantisk indrettet i gammeldags stil med antikke møbler og lamper, og ikke to værelser er ens. Her kan du bo i historiske rammer med udsigt over Præstø Fjord og med stranden som nærmeste nabo. Går du en tur langs strandkanten, er der stor sandsynlighed for, at du støder på kokke på rov efter strandurter, for råvareudvælgelsen til hotellets gourmetrestaurant foregår omhyggeligt og helst lokalt.

Du kan med sindsro tage plads i den gule restaurant, som i 2016 fik en michelinstjerne for sit innovative og kreative køkken. Stilen hælder mod det nordiske, men køkkenchef Jonas Mikkelsen lader sig ikke så nemt sætte i bås. Han er mere til tilfældigt kastede pureer på smukke stentøjstallerkener end til sirlighed i snorlige rækker, og med smagen rammer han plet. Vinene er primært europæiske, og vinmenuen vil tilfredsstille såvel den klassisk funderede som naturvinsfreaken.

Overnatning for 2: 1.545-2.045 kr.
3/6/9-rettersmenu: 495/895/1.195 kr.
Vinmenu: 450/850/1.150 kr.
+ ’En aften på Mindet’ (champagne, snacks, 9 retter, vinmenu, vand, kaffe og sødt): 2.450 kr.

Klosternakken 8
Præstø
frederiksminde.com

Dragsholm Slot
Slotskøkkenet



Historiens vingesus er nærmest fysisk præsent på Dragsholm Slot, som igennem mere end 800 år har lagt tykke mure til alt fra fængsel til kongeslot. I dag er slottet nænsomt restaureret, og du sover som en baron i gemakkerne, der er nutidigt indrettet med Hästens-seng og spabad.

Få fred i sjælen på en gåtur rundt i den smukke slotspark, og husk også at holde øje med Den Hvide Dame, som efter sigende spøger i de lange korridorer. Nyd en frokost på solterrassen foran slottets folkelige lokalbistro, Lammefjordens Spisehus. Eller gem appetitten til om aftenen, hvor køkkenchef Claus Henriksen og hans kokke folder sig ud i gourmetrestauranten Slotskøkkenet.

Her kommer det lammefjordske terroir under kærlig behandling, og køkkenet har en særlig sans for det vegetabilske, som tilberedes med kreativ finesse og sans for velsmag. Ligesom råvarerne tager vinene udgangspunkt i det naturlige, og her brillerer sommelier Peter Fagerland med skarpe match og bl.a. et stort usvovlet udvalg.

Overnatning for 2: 2.095-4.050 kr.
5/7-retters menu: 700/900 kr.
Vinmenu: 700/900 kr.

Dragsholm Alle
Hørve
dragsholm-slot.dk

LÆS OGSÅ: Præstø har 4500 indbyggere og én Michelin-stjerne

LÆS OGSÅ: Dansk ølkonges anbefalinger: Det skal du drikke i New York

LÆS OGSÅ: Sommerens fisk beder om at blive skindstegt