Christian F. Puglisis rolle på den københavnske gastronomiscene er ikke til at tage fejl af. Efter solid erfaringshøst på el Bulli og Noma har han været manden bag Relæ, Manfreds, Bæst og Mirabelle, og nu er der nyt fra det puglisiske gastrokonglomerat.

I Guldbergsgade 29 på Nørrebro i København, oven over pizzastedet Bæst, åbnede i denne uge Rino VinoFino – en vinbar, der ikke kan beskyldes for at lefle for gud og hver mand.

I den nye vinbars pressemateriale gøres det således klart fra start: Det her er en vinbar ”for voksne.” Og altså ikke for dig med ”tophue og langt skæg.”

Det er den sicilianske sommelier Marco Bartone, der kuraterer udvalget af flasker fra Overnoy, Ken Jiro, Accomasso og andre. Typisk flasker, der har været gemt godt væk i kælderen hos Relæ og Manfreds.

rinomain.jpg

Om søndagen sænkes skuldrene til det punkt, hvor man kan tage sin egen flaske vin med – hvis bare man lover, at man også køber en flaske i baren.

Og så har Rino VinoFino et tiltag, der nok vil kunne lokke mange vinkendere ud af deres egne kælderkølige opholdsrum: Hver eneste dag kan man prøve kræfter med en såkaldt ”blinder,” altså et glas af ukendt ophav, og hvis man kan gætte to ud af tre af vinens drue, producent og område, så får man glasset gratis.

Der vil også blive serveret lidt at stå imod med, blandt andet den ret højt agtede trøffeltoast lavet på salige Mirabelles surdejsbrød.

Rino VinoFino har åbent fra klokken 17 torsdag til og med søndag.