Sponsoreret af Pink Lady

Æbletærten er en klassiker på middagsbordet, og den kan laves på et utal af måder. Her får du en opskrift, der er udviklet af Michelin-kokken Simone Zanoni, som er lavet med saftige æbler fra Pink Lady®.

Opskriften er til to tærter, så intet går til spilde. Find den længere nede i artiklen.

Hvorfor vælge Pink Lady®-æbler?

Pink Lady® er et friskt og saftigt æble, dyrket ansvarligt i Frankrig, Italien og Spanien. Med syv måneder på træet har Pink Lady® en længere vækstcyklus end andre æbler, hvilket sammen med en masse arbejde og opmærksomhed på miljøbevarelse hos de passionerede avlere hjælper med at sikre den gode kvalitet.

De æbler, der ikke lever op til kvalitetskriterierne, bruges til madlavning, juice, kompot, dyr eller genbrug. Derudover kommer Pink Lady® i 100 % papemballage.

Find flere oplysninger her.

Ingredienser

5 dl mælk
5 æggeblommer
1 stang vanilje
100 g vaniljesukker (100 g sukker mikset i blenderen med den allerede tømte vaniljestang)
50 g maizena
½ økologisk citron
60 g smeltet smør
10-12 plader filodej
4 Pink Lady®-æbler
4 spsk. abrikosmarmelade
Flormelis
2 tærteringe med en diameter på 22 cm

Sådan gør du:

  1. Opvarm mælken ved lavt blus i en gryde. Pisk æggeblommerne sammen med vaniljesukkeret. Tilføj maizenamelet og pisk igen. Hæld mælken i blandingen med æggeblommerne og pisk igen. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge ved lavt blus, mens du pisker, indtil der opnås en lind kagecreme. Tilføj citronskal og -saft og pisk igen.
  2. Bland vaniljekornene sammen med det smeltede smør. Begynd samlingen af filopladerne ved at smøre hver enkelt plade med vaniljesmør. Anbring tærteringen på en ovnfast plade, og læg filodejspladerne heri oven på hinanden.
  3. Dæk tærtebunden med et tyndt lag af kagecreme. Skær æblerne i tynde skiver ved hjælp af et mandolinjern, og anbring dem harmoniøst i en cirkel oven på kagecremen. Pensl tærtens overflade med abrikosmarmelade, og strø flormelis over.
  4. Skær tærtens kanter til. Brug den overskydende filodej til tilberedelsen af bunden til tærte nummer to, og læg den i den anden ring. Tilsæt kagecreme i bunden af den anden tærte. Dæk cremen med resten af æblerne, der blot skal skæres i tern. Pensl tærtens overflade med abrikosmarmelade, og strø flormelis over.
  5. Sæt de to tærter i ovnen, og lad dem bage i ca. 25-30 minutter ved 180°C.

2.jpg