Lammetatar med rugbrød og panna cotta af fåremælk


1 lammemørbrad a ca. 350 g
2 spsk. olivenolie
½ frossent rugbrød
Smør
½ l gedefløde 50%
5 blade husblas
1 bk. karse
Flagesalt
100 g fløjlsfod

Skær sener og hinder af mørbraden og skrab eller hak herefter kødet fint med en skarp kniv og vend med olien. Skær tynde skiver af det frosne rugbrød på en pålægsmaskine, og bag dem ved 150 grader på en bageplade penslet med smør – skær evt. til, så alle skiver er ens og firkantede. Lun gedefløden sammen med udblødt husblas. Smag til med salt, når husblassen er smeltet, og køl ned i en flad plastikbøtte. Skær panna cottaen i skiver, når den er stivnet, og læg dem imellem 2 stykker ristet rugbrød. Anret tataren oven på panna cottasandwichen og drys med karse, flagesalt og fløjlsfod.

Tip: Det rugbrød, der er brugt her, er bagt med mandler og hasselnødder, men det står jo en frit for at bage eller købe, hvad man vil. Gedefløde kan man få fra Knuthenlund, bl.a. hos Irma. Fløjlsfod går også under navnet enoki og er en fin lille hvid svamp, der er genial rå i salater.
__________ 

TWITTER: Følg gastro på twitter »
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »

SE OGSÅ: Æd og skrid: 3 menuer til hverdagsgæster
SE OGSÅ: 6 opskrifter: Mad til mange dage