Foto: Line Thit Klein

Softice med jordbær og rabarberkys

Mira Arkins gastronomiske ur står på sommertid, og sommertid er jordbærtid. Her serveres en dessert med sommerens ultimative bær.

Softice med jordbær og rabarberkys
6-8 portioner


800 ml vaniljeis
100 g jordbær
1 spsk. flormelis

Lad isen stå i køleskabet i 1 time, inden den skal spises, så den er blød. Skyl og nip jordbærrene. Blend dem sammen med flormelis til en coulis. Rør den bløde is til softice. Kom jordbærcoulis i, og rør ganske let i det. Servér med sprøde rabarberkys.

Rabarberkys:

1 æggehvide
1 spsk. rabarbersirup
60 g sukker
Rød frugtfarve

Udstyr: sprøjtepose m. stjernetylle

Pisk æggehviden stiv, tilsæt rabarbersirup og pisk så sukkeret i lidt efter lidt, til marengsen er helt blank. Dryp sprøjteposen i begge sider med et par dråber rød frugtfarve, og fyld så marengsen på. Sprøjt marengsen ud i små kys på en bageplade med bagepapir. Bag sprøde i ovnen ved 100 grader, i ca. 1½ time. Sluk for ovnen, og lad kyssene køle af i ovnen.
__________

SE OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte
SE OGSÅ: Chokoladefondant

TWITTER: Følg gastro på twitter
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook
 

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Dessert