På den første arbejdsdag i det nye år afgjorde tre danskere deres kampe i Premier League. Og for dem alle var det en revanche over flere måneders modgang.

Nytårsdag markerede slutningen på Premier Leagues lange juleprogram. Og mens mange følte sig slidte, trådte tre danske profiler ind på scenen og satte helt afgørende mål ind. Det var rygraden på det danske landshold i form af Daniel Agger, Christian Eriksen og Nicklas Bendtner, som viste, at de stadig kan spille en afgørende rolle, når det gælder.

Daniel Aggers mål til 1-0 mod Hull satte et hakkende Liverpool i gang mod Hull, Bendtner gjorde det samme for Arsenal mod Cardiff i de sidste minutter, mens Christian Eriksen satte målet til 0-2 ind i Tottenhams udebanesejr over selveste Manchester United. 

For især Daniel Agger og Nicklas Bendtner kan målene være med til at give ny liv i deres slunkne karrierer. De seneste måneder har de frustrerede set til den fra den kolde bænk, mens Christian Eriksen har været ude med en skade, da klubben valgte at fyre Villas-Boas og erstatte ham med Tim Sherwood.

Danskerfesten startede på Anfield. Liverpool skulle mod Hull revanchere de to udebanenederlag mod Manchester City og Chelsea, men efter en halv time formåede de ikke at være rigtigt farlige. Derfor var Daniel Aggers hovedstødsmål på en dødbold vigtigt, og det gav holdet ro til senere at køre sejren hjem på et flot frisparksmål af Suarez.

De seneste måneder har Daniel Agger måtte se sig degraderet til tredjevalg i midterforsvaret trods sin status som viceanfører. Så sent som i sommer kaldte klubben ham ellers uerstattelig, men nu går rygterne på, at han måske skal væk i dette transfervindue. Et mål som i går (og en generel god indsats) kan være med til at genetablere ham i klubben. Ikke mindst fordi konkurrenten Mamadou Sakho ser ud til at være ude i otte uger.

Se Daniel Aggers scoring her:

Hvor Daniel Aggers mål kan få ham til at blive i Liverpool, fungerede Nicklas Bendtners sene scoring formentlig som et reklameskilt til andre klubber. Der er ingen tvivl om, at angriberen vil væk, og mens det for nylig så ud til at skulle være i vanære, har Bendtner med sine seneste to scoringer fået vendt folkestemningen. Nu er han (igen) blevet en slags helt blandt de Arsenal-fans, der gerne så flere mål fra deres hold. 

Se Nicklas Bendtners scoring her:

I Tottenham har hele holdet fået nyt liv efter, at no-bullshit-tactics-træneren Tim Sherwood har overtaget trænerposten. På et flot gennemspillede angreb headede (!) Christian Eriksen bolden i mål til 0-2 mod selveste Manchester United. Selv om United endnu ikke har fundet fordums styrke under Moyes, er det alligevel en stor skalp at tage med hjem til London - og til toppen af Premier League.

Se Christian Eriksens scoring her:

Efter julens strabadser holder Premier League pause i en uge. Men allerede i weekenden bliver der spillet FA Cup. Blandt andet skal Arsenal og Tottenham mødes på lørdag 18.30.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman