Zlatans kontaktannonce
Foto: Getty Images

Zlatans kontaktannonce

Kontaktannonce fik Zlatan til at tænde af

Hvis den svenske journalist Robert Laul troede, at Zlatan Ibrahimović havde tilgivet ham, da de stødte ind i hinanden efter en landskamp i 2009, tog han fejl. 

”Hold kæft hvor er du grim,” sagde angriberen til journalisten fra Aftonbladet, der stod i mixed zone blandt de andre mediefolk for at interviewe spillerne. 

Årsagen til den dårlige stemning var seks år gammel. På det tidspunkt spillede Zlatan for Ajax Amsterdam og gav et interview til Robert Laul. Under interviewet lavede de sjov med, at Ajax-angriberen, der var single, måske skulle indrykke en kontaktannonce. Det fik journalisten til at skrive følgende i sin artikel:

’Vil du vinde Champions League med mig?’ 
Atletisk fyr på 21 år, 192/84, med mørkt hår og mørke øjne søger kvinde i passende alder til seriøst forhold. Jeg er røg- og alkoholfri. Mine interesser er fodbold og seje biler. Glad for børn. Du finder mig i Amsterdam. Hvor finder jeg dig? Svar: Svenska Fotbollsförbundet, 08-735 09 00.’


Kontaktannoncen, der gjorden Zlatan så sur, var blot en sjov lille billedtekst, som man kan se her.

Det humoristiske indslag var overhovedet ikke humoristisk, mente Zlatan. Han besluttede at boykotte Aftonbladet. Da Robert Laul nogle år senere tog til Italien for at blive forsonet med spilleren, fik han kastet en flaske vand efter sig, og vreden var altså stadig ikke kølet af efter landskampen i 2009.

Robert Laul fortæller i en større artikel om Zlatan i Euromans majnummer, at Ibrahimović kan lide at være kontroversiel og med tiden er blevet mere elegant i sine provokationer. Fx i form af Volvo-reklamen, der hærgede på Youtube tidligere i år.

”Han ændrer bevidst ordene i den svenske nationalsang og taler om at leve og dø i Sverige i stedet for i Norden. Noget så overnationalistisk går ikke stille hen i vores land, for på den måde gør Zlatan sig jo større end vores nationalsang,” siger Laul til Euroman.

Måske han gør klogest i at holde sig fra mixed zone i Parken 28. maj, hvor Danmark møder Sverige.

Læs mere om Zlatan Ibrahimović i Euroman, der bringer en stor artikel om ham i denne måned: Zlatan stjæler forsiden af Euroman