Michael Jackson skyld i Fulhams nedrykning fra Premier League

Michael Jackson skyld i Fulhams nedrykning fra Premier League

Det er kun naturligt, at Michael Jackson er meget i medierne disse dage på grund af sit posthume album ’Xscape’, der udkommer 13. maj.

Mere overraskende er det, at sangeren nu bliver trukket ind i spekulationer om, hvorvidt han, selv fra graven, har magiske kræfter. 

Endnu mere underligt kan det lyde, at disse kræfter kunne have forhindret den londonske fodboldklub Fulham F.C. i at rykke ned fra Premier League ved slutningen af denne sæson.

Men det spekulerer klubbens tidligere ejer, Mohamed Al Fayed i. Han mener, at hvis ikke klubbens nye ejer, den pakistansk-fødte amerikanske milliardær Shahid Khan, havde sendt en famøs statue forestillende Michael Jackson på pension, så ville Fulham F.C. være blevet i Premier League.

"Den statue var en amulet, og vi fratog klubben dens held, og nu må vi betale prisen,” siger Al Fayed.

Statuen plejede at stå ude foran Fulhams stadion ved Themsen i det vestlige London, men nu er den kommet på fodboldmuseum i Manchester.Mohamed Al-Fayed, var en personlig ven af Michael Jackson, og det var ham der fik lavet statuen af sangeren, der blev sat op i 2011 til stor hån og undren.


Mohamed Al Fayed, da han afslørede statuen ved Fulhams stadion, Craven Cottage, i 2011.

For hvad havde Michael Jackson egentlig med fodbold at gøre – ud over at det lykkedes Al Fayed at trække ham med til en enkelt Fulham-kamp en gang i 1999?

Den forhenværende klubejer har opfattet tingene lidt anderledes.

Da han præsenterede statuen på National Football Museum i Manchester forleden, sagde han med adresse til de bryderier han og den nye ejer, Shahid Khan, havde haft om den:

"Da Khan bad mig om at flytte den, sagde jeg: “Ikke tale om, du må være sindssyg.” Det her er en fantastisk statue, som fansene elskede. Men nu har han betalt prisen, fordi klubben rykker ned.”

Det blev en realitet, at Fulham F.C. skal spille i næstbedste engelske fodboldrække i næste sæson, da de tabte 4-1 til Stoke City i lørdags.

 Michael Jackson besøger Fulham F.C. i 1999 og hilser på klubbens bolddrenge.