No bullshit-møbler får comeback

FDB genopliver deres klassiske møbel-serie af designere som Børge Mogensen og Poul M. Volther. Den minimalistiske stil passer godt ind i en tidsånd, hvor man er ligeglade med store biler og prangende glimmer, mener producenten af stolene.

I mange år kunne FDB-møblerne kun få pulsen op hos måske en eller to højskole-lærere. Men nu er interessen tilbage, mener man hos FDB og Kvist-møbler, der i slutningen af august giver nyt liv til de klassiske designs med fire stole fra Børge Mogensen, Jørgen Bækmark, Poul M. Volther og Ejvind A. Johansson. Derudover bliver der også lavet tre borde tegnet af Volther. 

For 10 år siden overvejede man ideen om at producere de tidligere så populære møbler, hvor alene Poul M. Volthers køkkenstol solgte i FDB-møblers storhedstid over 850.000 eksemplarer. Men dengang var tiden ikke moden, forklarer medejer af Kvist Møbler, Michael Kvist.”Nu er man klar til den minimalistiske stil. Det er nogle klare no bullshit-møbler, og der bruges ikke et overflødigt gram.”

For tre år siden var Michael Kvist til messe i Milano, og der kunne han mærke en spirende interesse for minimalistiske pindestole. ”Tidsånden er sådan, at vi heller ikke gider køre i store firhjulstrækkere, og på samme måde gider vi ikke prangende møbler. Man vil have nogle stole, der heller ikke bruger mere materiale end højest nødvendigt. Der skal være det, der skal være – og ikke noget andet.”

Møblerne lanceres i slutningen af august og kan købes i Coops butikker og på nettet fra starten af september. Se billeder af alle fire stole herunder.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stilguide