Til 4 personer.

4 skorzonerrødder
Citron
1 dl vand
3 dl lys sirup
6 kviste citrontimian
Risnudler
Smagsneutral olie til fritering
Rød syre

Skræl rødderne, til de er helt hvide, og hold dem i koldt vand tilsat lidt citron, så de ikke oxyderer. Kog skorzonerrødderne møre i vand med sirup og det halve af citrontimiankvistene, ca. 20 minutter. Tør dem herefter i ovnen i 1½ time ved 100 grader, til de er gyldne og glasklare. Fritér lidt risnudler i 140 grader varm olie i 5 sekunder.

Anret de kandiserede skorzonerrødder med en nøddemousse drysset med ristede nødder, pynt med de friterede risnudler, resten af citrontimianen og rød syre

Nøddemousse:
200 g hasselnøddekerner
2 dl fløde
2 blade gelatine
75 g sukker
3 dl cremefraiche
2 spsk. hasselnøddeolie

Knus nødderne, efter de brune hinder er pillet af. Rist i ovnen ved 150 grader i 8 minutter. Lad dem derpå trække i fløden i 3 timer, og sigt så de ristede nødder fra og gem til pynt. Udblød gelatinen i koldt vand, og smelt den så i fløden, hvor sukkeret er tilsat.

Bland alle ingredienserne i en skål – og pisk så forsigtigt moussen op med håndkraft eller i en røremaskine. Der må ikke piskes for meget, da moussen skiller ligesom flødeskum, der bliver pisket for meget. Fyld moussen i sprøjteposer til anretning.