100 g foie gras
2 hønselevere
200 g hakket flæskekød
2 spsk. andefedt
1 skalotteløg
2 spsk. portvin
1 spsk. cognac
2 spsk. mel
Salt
1 æggeblomme
2 spsk. cremefraiche 38 %
1 knsp. knust fennikel
Peber
Bouillon

Udstyr: 500 ml sylteglas

Steg foie grasen og hønseleverne. Skær hønseleveren i tern. Rør begge dele med det rå flæskekød og andefedtet. Hak skalotteløget, blancher det kort i kogende vand, og rør det i kødfarsen sammen med portvin og cognac til en lind masse. Tilsæt salt og mel, og ælt æggeblomme og cremefraiche i. Smag til med fennikel og friskkværnet peber – og evt. lidt bouillon, så konsistensen er som en tynd frikadellefars. Fyld farsen på sylteglas, og bag den i vandbad i ovnen ved 150 grader i ca. 30 minutter. Lad afkøle helt. Kom et lag svampefars oven på den færdige paté i glasset, og luk alt af med en gelé.

Svampefars:
200 g blandede
skovsvampe
50 g smør
1 lille skalotteløg
Salt
Peber

Rens svampene (med børste, ikke vand!). Hak og rist dem i smør. Hak skalotteløget, og kom det ved sammen med og salt og peber. Kør svampefarsen på en blender til en grov masse.

Portvinsgelé:
½ dl rød portvin
1 dl bouillon
3 blade gelatine

Varm bouillon og portvin op. Udblød husblasen, og smelt den over vandbad. Tilsæt den boullion-portvinsblandingen, der hældes over svampefarsen i glasset oven på pateen, og lad afkøle og stivne.