Erann DD: ”Jeg havde overhovedet ikke lyst til at lave noget som helst i den vandseng” scroll-down

Erann DD: ”Jeg havde overhovedet ikke lyst til at lave noget som helst i den vandseng”

Den 54-årige popsanger Erann DD om at være munk i Israel, om en soloulykke på scenen og om en temmelig lang nat med en gammel flamme.

Af Sofie Valentin
Foto: Sine Jensen
Kultur Euroman

Har du nogensinde siddet til et middagsselskab og foregivet, at du har læst en bog?

”Det har jeg ikke. Jeg ynder til gengæld at spørge folk, der siger, de har læst alt muligt, om de har læst en bog eller en forfatter, som ikke eksisterer, for at se, hvad de svarer. Jeg spørger først til kendte bøger: ’Har du læst den her bog?’ og så svarer de ja. Så spørger jeg, om de har læst en anden bog, og så svarer de helt sikkert ja igen. Og så spørger jeg dem, om de fx har læst en bog af forfatteren Pyrus Taxi, og så siger de fandeme også ja, selvom det er et totalt opfundet navn. Det puster nok til en frygt, der ligger i mange folk om, at de ikke følger ordentligt med.”

Hvilket træk ved din personlighed bryder du dig mindst om?

”Mit temperament. Jeg er ikke en stresset type, jeg synes, jeg har styr på mit shit, men hvis der ikke er styr på noget – jeg er nok lidt en kontrolfreak – så kan jeg godt hidse mig op. Det kommer ud som et brøl eller en eksplosion, hvor jeg siger tingene meget kraftigt, og det hader jeg mig selv for. Jeg kan godt lide temperament, men hvis jeg er sur eller irriteret, så bliver det for voldsomt. Jeg er virkelig fascineret af mennesker, der kan kontrollere deres irritation eller surhed.”

Er du nogensinde kommet til skade på et dansegulv?

”Jeg dansede godt nok ikke, men jeg er engang faldet ned fra scenen. Lyset var slukket, jeg skulle gå ud fra scenen, og så gik jeg skævt og røg direkte ned oveni publikum. Det gjorde rigtig ondt, jeg slog mit knæ ret voldsomt og begyndte at bløde. Jeg faldt ned i skødet på en ældre dame, og hun troede, at det var en del af showet, at jeg lige pludselig lå der oven på hende, så hun kiggede bare på mig og sagde ’Hej Erann.’ Jeg krammede hende og spurgte, om hun var okay. Hun smilede bare og sagde ja, hun havde slet ikke opfattet, at det var et uheld. Det var ret vildt og heldigt, at hun slet ikke slog sig.”

Har du nogensinde foregivet at sove for at undgå et skænderi med din kæreste?

”Jeg var engang helt vild med en pige, som jeg var sammen med. Jeg var ude og rejse, og da jeg kom hjem efter lang tid, kunne jeg bare se på hende, at hun havde fundet en anden. Jeg var helt ødelagt. Jeg troede, at jeg skulle hjem og giftes med hende, men det skulle jeg så åbenbart ikke.

Der gik fem år, og jeg havde haft andre kærester i mellemtiden, men så ringede hun pludselig til mig, og jeg var tilfældigvis single. Hun spurgte, om jeg ikke ville hjem og sove i hendes vandseng. Jeg tænkte: ’Det skal jeg fandeme prøve.’ Hun havde savnet mig, og jeg havde da også savnet hende, men det var bare ikke på den måde for mig mere, kunne jeg mærke.

Da vi så skulle sove, lagde jeg mig bare ned og sagde godnat. Jeg lod som om, jeg sov, fordi jeg bare overhovedet ikke havde lyst til at lave noget som helst i den vandseng. Jeg kunne høre, at hun lå og smågræd lidt, men jeg rævesov for at undgå et skænderi om alle de ting, vi aldrig havde fået snakket om.”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her