Søren Sveistrup: ”Jeg følte mig forfulgt af en Sorte Slyngel-skygge, der løb efter mig og slog mig i hovedet” scroll-down

Søren Sveistrup: ”Jeg følte mig forfulgt af en Sorte Slyngel-skygge, der løb efter mig og slog mig i hovedet”

Forfatteren Søren Sveistrup fik stor succes med thrilleren ’Kastanjemanden’, som nu er blevet til en serie på Netflix. Her fortæller han om den særlige fornøjelse ved at få en god idé, om kampen mod skriveblokeringer og den svære kunst at være tilfreds med sit arbejde.

Af Jonas Langvad Nilsson
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann
Kultur Euroman

Hvor skriver du bedst?

”Jeg kan skrive de fleste steder, om det så er på ferie på en græsk balkon, mens familien venter på at komme ud og bade. Til hverdag sidder jeg enten derhjemme, eller også tager jeg ind på kontoret (Sveistrup er medstifter af produktionsselskabet SAM med Adam Price og Meta Louise Foldager i Københavns Indre By, red.). Jeg har et kontor med en glasvæg, som gør, at jeg føler mig som en del af fællesarealet, selv om jeg sidder på mit kontor. Det giver mig en følelse af samhørighed med verden, mens jeg forsvinder ind i skriveriet.”

Har du en arbejdsrutine?

”Jeg skal have morgenmad, og jeg skal gå en tur med hunden i skoven og have gang i blodomløbet og tænke på noget andet, inden jeg sætter mig foran en skærm klokken ni. Jeg skal gerne have en Pepsi Max i løbet af dagen. Sådan har det altid været. Det kan jeg ikke lave om på. Siden jeg stoppede med at ryge for nogle år siden, skal der også gerne være gulerødder, nødder eller lakrids.”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Bøger, Streaming, Serier og Netflix