Er du bare tosset med fadøl, live-musik og festende mennesker i revne cowboy-shorts og gummistøvler? Så må du være helt og aldeles forvirret lige nu -  eller måske begejstret på samme tid.

For udover de store festivaler som NorthSide, Roskilde, Smukfest og Tinderbox med flere år i sølet, skyder den ene spæde festival efter den anden frem i disse dage.

Mange med nye koncepter, hvor det - bevares - langt fra er alle, der appellerer til den typisk højtskrålende festivalgæst med hang til mudderbrydning og fadøl i håret, men på den anden side ligner de nye skud alligevel hinanden på deres lokalt dyrkede, bæredygtige økomad og vækstlagsmusik.   

Så savner du råd og vejledning i de nye festival-tiltag, så får du her en guide til de syv nye festivaler, som nærmest kun lige har lært at gå eller som ikke har set dagens lys endnu:

#1 Til den rige hipster-gourmet-type, der bare ikke har fået nok af Roskilde og Northside (og som allerede savner Trailerpark):

Haven Festival
Location: Refshaleøen, København
Tidsrum: 11.-12. august
Pris: 1290,- ekskl. kortgebyr og levering
Udvalgte acts: Chance The Rapper, The National, Iggy Pop og Beach House

Gode danske råvarer fra Claus Meyer krydret med udsøgt øko-øl fra Mikkeller tilsat storslåede rocktoner fra Dessner-brødrene, fra bandet The National, så har du samarbejdet, der står bag den sprit nye Haven Festival - og det må automatisk udløse høje forventninger.

Festivalen har indtaget den lille Uhørt-festivals gamle location, som må finde sig et nyt spot for at gøre plads til dette mekka, der beskriver sig selv som lige så meget en sofistikeret ølfestival med live-musik, som det er en kunst-festival med langtidsgrillet svin og prisvindende gæstekokke - og derfor afspejler prisen også oplevelsen, som kun varer to dage.

Et opslag delt af HAVEN KBH (@haven_kbh) den

#2 Til den græsplettede, vil-helst-sove-hjemme københavner og ‘kan-bare-ikke-få-nok-af-madfestivaler-med-økologi-i-fokus’-type:

Komos Festival
Location: Kongens have, København
Tidsrum: 16. juni kl. 12.00 til 17. juni kl. 00.00
Pris: 695,-
Udvalgte acts: Passenger, Folkeklubben, Flogging Molly og Kris Kristofferson 

En rummelig en-dags-festival med et folkeligt musikprogram og Kødbyen i grønne rammer. Det er essensen af Komos Festival, som foregår i Kongens have i centrum af København.

I alt vil 18 internationale og danske navne spille på to scener som Komos stiller op, mens Kødbyens Mad & Marked servicerer festivalgæsterne med street food - og en kurv fyldt med lækkerier, til når mørket falder på, og den sidste act har spillet, inden man i ro og mag kan vende hjem og sove i sin bløde, varme seng.  

LÆS OGSÅ: "Derfor elsker jeg Roskilde"


#3 Til den bas-hungrende, clubbende, elektroniske undergrundsmusik-fan:

Relevance Festival
Location: Lille Vega & Ideal Bar, Enghavevej 40, København
Tidsrum: 22. april
Pris: 320,- inkl. koncerter og knowledge sessions
Udvalgte acts: Huxley, Coyu, Rodriguez Jr. og Ilona Maras

Er det ikke sommersolen, gourmet-maden eller de store hitliste-bangers, du finder tiltrækkende, men snarere bankende techno-rytmer i en mørk rave-atmosfære, så falder Relevance Festival sikkert i din smag.

Og er du ekstra nørdet omkring den elektroniske musik, får du, udover de bastunge acts, også workshops og talks om blandt andet de digitale trends i musikken, kvinder i branchen og eksklusive interview med aftenens performers.


#4 Til vandhunden med solbrille-flyder-indstilling og en tand, der craver gourmet-picnic:

Badesøen
Location: Skallerne 14, Albertslund
Tidsrum: 29. juli fra kl. 13.00
Pris: 330 kroner plus gebyr, børn under 14 år 80 kr. plus gebyr i følgeskab med en voksen
Udvalgte acts: The Savage Rose, Dungen, Skammens Vogn og King Ayisoba

Et tykt lag solcreme, en stor solhat og et par gode badebukser skal du tage med dig til en-dags-festivalen Badesøen i Albertslund - hvis det danske vejr altså ikke viser sig fra sin omskiftelige side.

Radiokollektivet The Lake står bag initiativet sammen med spillestedet Forbrændingen, Friluftsbadet Badesøen og kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz.

Og mens din rumpe synker længere ned i baderingen med streetfood fra en opstillet foodtruck i den ene hånd og en fadøl i den anden, kan du også lytte til live-transmission fra The Lakes studie og ‘andre overraskelser’ ifølge festivalens hjemmeside.


#5 Til den kreative veganer med en tom pengepung og hang til bornholmsk natur, alsidig kunst og nærvær:

Honeyland Festival
Location: Blåholtvej 16, 3770 Allinge, Bornholm
Tidsrum: 3. august kl. 12.00 til 7. august kl. 23.00
Pris: 200-250,- inkl. camping (Busbillet t/r 500,-)
Udvalgte acts: Sjæl i flammer, Nils Gröndahl, DJ Fukboi og Center

Vil du allerhelst afkoble dig fra storbyens larm og i stedet samles med nogle få hundrede mennesker i grønne omgivelser til alt fra kunst-workshops, inspirerende talks og live-musik eller måske give slip og trampe løs i en technohytte til elektronisk musik, så er Honeyland Festival på Bornholm nok det kreative frirum, du kunne stå og mangle.

Er du dog svært glad for den slaskede røde festival burger, vil du blive slemt skuffet. For i samarbejde med det odenseanske madkollektiv ØKOllektivet, vil festivalen servere vegansk mad til små priser. Og du kan ånde lettet op, hvis du har hang til øl i store mængder, for priserne vil skam også være overkommelige i baren.  

LÆS OGSÅ: Festivalklar: 17 ting, der gør din festival bedre


#6 Til den intellektuelle videns-repertoire-udvidende-type med behov for spabad og aristokratiske omgivelser:

Heartland Festival

Location: Egeskov Slot, Kværndrup, Fyn
Tidsrum: 2.-4- juni
Pris: 1250 + gebyr, 380,- for børn (6-12 år) + gebyr (ekskl. camping)
Udvalgte acts: Miguel, Eddie Vedder, London Grammar og Bryan Ferry

Til sommer er det kun anden gang Heartland Festival åbner op for luksuriøse festivalomgivelser ved Egeskov Slot på Fyn. Udover de store musiknavne, som for eksempel Eddie Vedder og Miguel, fylder intellektuelle talks godt op i Heartlands program med talere som Michael Stipe fra R.E.M., men også store kanoner inden for mediebranchen som Martin Krasnik og Jakob Sheikh fylder op i talk-teltet.

Det kan dog til tider være svært at opdrive en klassisk fadøl, da det i høj grad er cocktails og vin, du finder i baren. Men, igen, det ser måske også mere classy ud at nippe til en god årgangsvin med resten af kultureliten, mens du ånder ud under trækronerne blandt påfuglene på de grønne plæner.


#7 Til den fadølsdrikkende og godhjertede P3-lytter, der ikke kan vente til Grøn Koncert:

Engage
Location: Refshaleøen, København
Tidsrum: 27. maj
Pris: 349,- + gebyr, veteraner 159,50,- + gebyr
Udvalgte acts: Mads Langer, Sort Sol, Magtens Korridorer og Fallulah

Kan du lide store fadøl og fællessang, så er der endnu en festival, der indtager de øde områder på Refshaleøen. Engage Festival banker en stor scene op med plads til de danske artister, som er ukendte for de fleste, medmindre man ikke ejer en radio.

Er du samtidigt en gavmild velgører, så kan du smile over, at festivalen er arrangeret af Veteranfonden, der ønsker at anerkende alle danskere, der har været udsendte. De donerer så overskuddet fra festivalen til initiativer, der arbejder for at fremme vilkår for danske veteraner og deres pårørende.

LÆS OGSÅ: "NorthSide 2016: Mænd, her er den festivalstil, kvinderne kan li'"

LÆS OGSÅ: "Se de bedste billeder fra verdens største festival"

LÆS OGSÅ: "Den perfekte følgesvend til sommerens festivaler"