Sochi er en spøgelsesby

Sochi er en spøgelsesby

Se billeder: Sochi er allerede blevet en spøgelsesby

Det er ikke kun verdens opmærksomhed, der er flyttet til Krim. Få uger efter vinter OL står Putins prestigeprojekt tilbage som et uhyggeligt mindesmærke.

Det var ubetinget det dyreste OL nogensinde. Prisen for de knap tre ugers vinterlege løb op i 283 milliarder kroner, og mere end 16.000 gæstearbejdere knoklede i døgndrift for at gøre præsident Putins projekt færdigt. 

Nu kun en måned senere står mange af bygningerne tomme og vejene øde. Det viser de billeder, som den russiske journalist Alexander Valov har taget på et af de centrale OL-områder ved kysten i udkanten af Sochi. Området var hjemsted for seks stadioner, den olympiske by og den olympiske park. Det hele bygget fra grunden på ubebygget land. 

Hele formålet med at bringe vinter-OL til den sydlige russiske badeby ved Sortehavet var at gøre stedet til en turistattraktion hele året rundt. Til formålet blev der bygget 40 nye hoteller, mens 15 andre blev total nyistandsat. 

Ifølge Human Rights Watch blev 2.000 familier tvangsflyttet for at gøre plads til legene, og mens nogle modtog kompensation, var der andre, som ingenting fik. 

Og det hele har formentlig været spild. Invasionen af Krim i Ukraine har dæmpet lysten til at lægge charterferien i det invaderende Rusland, og den goodwill, som OL skulle have givet Sochi og Rusland, er for længst forduftet – sammen med atleterne, pressen og almindeligt liv i gaderne. Se flere billeder herunder.Se flere billeder her

Se, hvad vi ellers skriver om: Arkitektur og Foto