Reaktioner på Trumps bizarre pressemøde

Reaktioner på Trumps bizarre pressemøde

Selv Fox News får nok af Trump: ”Det er sindssygt, det vi ser hver dag”

Trofast Fox-News-journalist kan ikke længere. Forsvarer CNN-kollega.

Fox News er kendt for sin erklærede støtte til det republikanske parti og konservative politiske tiltag.

Men i går fik en mangeårig meadarbejder ved mediet nok og erklærede med adresse til Donald Trump og hans håndtering af præsidentembedet og i særdeleshed af den amerikanske presse, at det, der foregår ”er sindssygt.”

Det skriver GQ Magazine

Baggrunden var Trumps første pressemøde som USA’s præsident, der i går blev afholdt i Det Hvide Hus. Et pressemøde, der i en lang række medier, også højreorienterede såsom Wall Street Journal, bliver beskrevet som et bizart skuespil. 

Trump havde indkaldt pressen til mødet for at bekendtgøre nomineringen af Alex Acosta som arbejdsmarkedminister. Men brugte tilsyneladende det meste af tiden på at forsvare sig mod eller direkte angribe de fremmødte.

For eksempel afviste han en jødisk journalists spørgsmål om stigende antisemitisme som et unfair spørgsmål, mens han sarkastisk bad en afroamerikansk reporter, der havde spurgt om hans forhold til sorte kongresmedlemmers organisation, om at sætte et møde op med dem for ham:

”Har du lyst til at arrangere det? Er de venner af dig?”

I løbet af mødet spurgte mange journalister til Trump-administrationens bånd til Putin og Rusland, en forbindelse, som Trump afviste som fake news:

”Alt det med Rusland er et kneb mod mig. Jeg har intet med Rusland at gøre. Jeg har ikke ringet til Rusland i årevis. Jeg taler ikke med folk fra Rusland – ikke at jeg ikke kunne finde på det, jeg har bare ikke nogen at tale med. Jeg har talt med Putin to gange. Han ringede til mig, da jeg blev valgt. Og han ringede, da jeg blev indsat. Vi havde en rigtig god snak. Særligt den sidste. Jeg har intet med Rusland at gøre.”

Et medie, som Trump særligt ivrigt har anklaget for at fremstille fake news, er CNN, og ved pressemødet skruede han op for den ved at fortælle tv-stationens journalist Jim Acosta, at hans arbejdsgiver var gået fra fake news til ”very fake news.”

Jim Acosta fra CNN stille præsidenten et spørgsmål. Foto: Getty

Det fik Shepard Smith fra Fox News, der ellers ikke plejer at være hjertevenner med CNN-netværket, til at gå live på tv umiddelbart efter mødet og trække Acosta i forsvar:

”Jim Acosta ovre fra CNN, en journalistisk kapacitet, ikke en fyr, jeg nogensinde har mødt, men en dygtig reporter. (Trump, red.) behandler ham som om, han er – jeg vil ikke engang bruge ordet, jeg giver ikke Twitter, hvad det længes efter. Det er sindssygt, det vi er vidner til hver dag. Fuldstændig sindssygt. Han bliver ved med at genbruge de latterlige fraser, som overhovedet ikke passer, og prøver at styre uden om problemet med Rusland, som om vi er fjolser, fordi vi rejser spørgsmålet. Seriøst?” sagde Smith, der har arbejdet for Fox News i 20 år.

Se klippet herunder for at følge resten af Smiths forsvar for sig selv og sine kollegers ret til stille spørgsmål om Rusland: