Verdens bedste ekstremskiløbere ned af historiske bjerge med blodig fortid

Verdens bedste ekstremskiløbere ned af historiske bjerge med blodig fortid

Salomon Freeski TV leverer i deres seneste film uovertruffen skiløb i de historiske bjerge, der agerede frontlinje mellem Italien og Østrig under første verdenskrig. 

Sportsbrandet Salomon har de seneste år samlet nogle af verdens bedste ekstremskiløbere, og sendt dem ud i verden for at stå på ski i spektakulære rammer. Det er der kommet en eminent produceret web-tv-serie ud af. 

I år er de på ottende sæson, og vi følger stadig de professionelle skiløbere Mike Douglas og Kaj Zackrisson, der har været med helt fra begyndelsen. Sammen med skiløbere som Cody Townsend, der senest har udmærket sig ved at vinde ’Powder Magazines’ pris for ’Line of the Year’, og Henrik Windsted har de stået på ski i alt fra Grønland til Marokko og på en vulkan i Chilie.

Udover at præsentere seeren for sublim skiløb og smukke billeder, fortæller hvert afsnit også altid en historie, som er tilknyttet området, de besøger. 

I dette afsnit er skivennerne taget til Dolomitterne i Italien, hvor italienerne og østrigerne bekæmpede hinanden under 1. Verdenskrig. De to hære kæmpede om at få overtaget af bjergkæden, som var en naturlig grænse mellem de to nationer, så de kunne angribe modparten herfra. Men slaget i bjergene førte ingen steder, og det hele endte resultatløst. 

Se filmen her:

Her kan du se alle afsnit af Salomon Freeski TV.  

LÆS OGSÅ: 7 eksperters forslag til de fedeste ski-ferier   
LÆS OGSÅ: Skiferie: DOs and DON'Ts på pisten
LÆS OGSÅ: Nøgen i sneen: Skiløb uden en trævl på kroppen