Sponsoreret af Bosch

Der er sket meget, siden neandertalere for 42.000 år siden malede sæler i en hule. Men måden, vi bruger tiden på, er stort set uændret. Vi sover, vi spiser, vi dyrker sex, vi arbejder. Vi kan købe strudsen på et øjeblik frem for at jage i dagevis, men alligevel er tiden noget, vi hungrer efter. 

Der er så meget, vi skal nå. Hele tiden. Nu. Og nu!
Faktisk viser en Gallupundersøgelse, at flere end fire ud af ti adspurgte danskere, 42 procent, er enige eller overvejende enige i, at de ofte har for lidt tid*. Tendensen er, at flere og flere danskere skruer op for brugen af elektroniske hjælpemidler. Indenfor er det blevet legitimt at fjerne nullermænd med robotstøvsugere, og udenfor sørger robotplæneklippere for en pæn og nydelig græsplæne – helt automatisk. Producenten af robotplæneklippere, Bosch, anslår, at tendensen med, at flere og flere livsnydere overlader det grove havearbejde til robotplæneklippere, vil fortsætte.

”I dag behøver vi jo ikke gøre det hele selv for at være rigtige mænd”, lyder en af forklaringerne fra producenten af gear og gadgets til hus og have. ”Det handler alt sammen om prioriteringer. Vi ser en tendens til, at flere og flere vælger de mere rutineprægede gentagelser fra til fordel for andre, mere spændende fritidsinteresser. Det er sjovere at spille bold end at slå tiden ihjel bag en prustende plæneklipper. Frem for at bruge timer på at slå græsset et par gange om ugen vælger flere at bruge tiden på det, de synes, der er meningsfuldt, og som giver dem energi i hverdagen”, fortæller Charlotte Axelsen, Retail Marketing Manager hos Robert Bosch A/S i Danmark.  

I det hele taget er der mange teknologiske produkter, der hjælper os med at bruge tiden mere bevidst. For eksempel kan appen ’Sleep Time’ vække dig, når appen vurderer, at du er mest frisk og veludhvilet. Så slipper du for at snue tiden væk. Og iPhone-appen Moment kan registrere, hvor meget tid du bruger på telefonen, og lære dig, hvordan du bruger din mobil mindre. Det er smart, hvis du eksempelvis gerne vil bruge mindre tid på de sociale medier, som stjæler 26 minutter af vores tid hver dag i gennemsnit**. I dag giver teknologien os muligheder, så vi kan bruge tiden på det, vi vil. Hvad vil du gerne bruge mere tid på?

I dag behøver vi jo ikke gøre det hele selv for at være rigtige mænd… Det handler alt sammen om prioriteringer… Det er sjovere at spille bold end at slå tiden ihjel bag en prustende plæneklipper

*Ifølge en Gallupundersøgelse for Berlingske i 2015.

** Ifølge undersøgelsen Mobile Life fra 2017 fra Danske Medier research og Gallup.