Siden marts sidste år har den svært populære Nørrebro-ølbar Kølsters Tolv Haner manglet sit spisende naboorgan, da manden bag, Esben Kølster, drejede nøglen om på Blaaregn Taverna. Det var ikke muligt at få økonomien til at hænge sammen, lød det dengang.

31. maj udfyldes tomrummet, når Pastaria åbner i ølbarens nabolokaler. Således bliver den i forvejen pastabegejstrede hovedstad endnu rigere på gluten.

”Ligesom på Blaaregn bliver det hele hjemmelavet og 100 procent økologisk,” fortæller Esben Kølster, da vi ringer ham op.

”Vi forsimpler tingene. Man kommer ned og bestiller og henter maden selv, når ens brik bipper. Det gør vi for at holde omkostningerne nede, så vi kan sælge noget god mad til en ordentlig pris.”

Blaaregn hang ikke sammen økonomisk. Hvad er anderledes her?

”Vi laver ikke bordserveringer, så vi kan have færre på arbejde. Menuen er også forsimplet. Jeg vil gerne have, at man kan komme ned og spise sig mæt for 100 kroner. Selvom det er økologisk og hjemmelavet. Det bliver så nok de veganske varianter, der ligger i det prisleje. Noget bliver nok lidt dyrere, de fyldte pastaer for eksempel.”

Navnet, Pastaria, er jo rimelig lige til. Eller hvad?

”Min idé med stedet er, at det bliver lidt pizzaria-agtigt. Når folk tænker på pizzariaer, så tænker de, at de går ned og henter noget mad og går igen, eller måske sidder de lige og spiser, og så smutter de igen. Jeg vil gerne have folk til at tænke væk fra den klassiske restaurantoplevelse i København med tasting-menuer og seatings. Man kan ikke bestille bord hos os. Men vi har masser af plads, fordi vi jo deler terrasse med Kølsters Tolv Haner.”

Pastaria åbner 31. maj og har hjemme på Jesper Brochmands Gade 9 på Nørrebro i København.