De ved det godt selv. Det er et lidt tosset projekt, de har taget på kappen, de tre venner fra København.

For det første har de valgt at åbne en restaurant fem timer fra der, hvor de bor.

For det andet er der ingen af de tre indehavere, der har arbejdet professionelt i et køkken.

For det tredje har de valgt en bygning, der er fredet.

”Så vi må slet ikke røre ved lokalet. Vi må hverken bore, male eller gøre andet. Vi har været i gang i en måneds tid nu, hvor vi kun har holdt åbent hver anden weekend. Så kan vi lige lære det og lave alle de fejl, man skal igennem, så vi er helt klar til, når sommeren rigtig går i gang,” siger den ene af de tre indehavere i en pressemeddelelse.

For det fjerde har de valgt at åbne et pizzeria i den lille fiskeriby Hanstholm, der ligger meget langt fra det meste i Nordjylland.

På trods af de mange gode grunde til ikke at åbne et spisested i Hanstholm, er det nu alligevel det, de tre venner Hjalte Kirstein, Julius Ley og Marius Christensen har gjort.

De har nemlig indtaget Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm, hvor de har åbnet en kombineret bager og pizzabar, som de har navngivet Østlængen. Dér kan man fra morgenstunden få brød og croissanter, og når tusmørket trænger på, serverer de surdejspizzaer.

Men hvorfor så lige i Hanstholm, kan man vel med rette undre sig over?

”Sidste år drev Hjalte et bageri heroppe. Det så rigtig hyggeligt ud, og både Marius og jeg var heroppe og hjælpe til. Da han spurgte, om vi ikke skulle lave noget sammen, så kunne vi ikke rigtig sige nej. Vi har lavet rigtig meget mad sammen, og det har da altid været en lille drøm at se, hvordan det er drive et spisested,” fortæller Julius Ley.

"Jeg kan rigtig godt lide tanken om at være med til at udvikle et område og ikke bare hoppe med på bølgen. Der er allerede rigtig gode ting i gang i Hanstholm, og det er en by, der måske ikke har fået lige så meget opmærksomhed, som de andre kystbyer i området,” siger Hjalte Kirstein.

Udvalget af pizza er da heller ikke et, man er vant til at se på de nordjyske egne.

“Vi synes, det er rigtig sjovt at eksperimentere lidt med, hvad vi putter på vores pizzaer. Man kan for eksempel få en porrepizza med ristede mandelsplitter og lynghonning fra Thy. Vi laver en pizza med limfjordsmuslinger fra Fangst. Det er ikke lige noget, vi ellers har kunnet finde heroppe,” fortæller Marius Christensen om udvalget.

Så er der altså rig mulighed for at få udvidet i sine horisonter i Hanstholm. På mere end en måde.