JEG GÅR FAKTISK USÆDVANLIGT tidligt i seng. Det er der i hvert fald mange, der synes.

Det kan sagtens være ved 21-tiden eller allerede 20.30. Men det er ikke, fordi jeg så sover, jeg har nemlig meget svært ved at sove, så jeg ligger typisk og ser tv et par timer. Jeg er særligt glad for historiske dokumentarer. Det vigtigste er, at det er noget, der har undertekster, så jeg ikke forstyrrer min kone, der falder hurtigt i søvn.

Hvis man spørger søvnforskere, er det nok ikke det bedste at have et tv i soveværelset og ligge at se på det, lige inden man skal sove. Men jeg vil bare sige, at det hjælper mig med at falde i søvn. Tricket ligger i, at det, man ser, helst skal være noget, man har set før. Fx sætter jeg nogle gange ’Hitlers Circle of Evil’ på, som jeg har set så mange gange, at jeg ikke kan holde tal på det. Der er noget ved at vide, hvad der kommer til at ske i næste scene, der gør det nemmere for mig at falde i søvn.

Jeg har til gengæld ikke min telefon i mit soveværelse. Det er en regel. Den ligger på sin faste plads nede i køkkenet natten over.

JEG VÅGNER PÅ ET tidspunkt mellem klokken seks og syv. Hvis jeg har ligget dér i sengen i 6-7 timer, så må det være nok.

Jeg har ikke noget skemalagt arbejdsliv. Nogle gange kan jeg være ude at optage 11 dage i streg, andre dage går jeg bare rundt derhjemme, ubarberet i mine joggingbukser. Men uanset hvad jeg skal, står jeg aldrig sent op. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst stod op klokken 10. Det skyldes både, at jeg ikke kan sove længere, og at jeg gerne vil have noget ud af dagen.

NÅR JEG ER STÅET OP, sætter jeg kaffen over.

Jeg drikker gerne mellem otte og 10 kopper, inden klokken er blevet 11, men så rører jeg til gengæld ikke kaffe resten af dagen. Jeg elsker kaffe, men det er ikke sådan, at jeg ikke kan gå én dag uden kaffe. Når vi er ude at optage, er det sjældent, jeg får mere end en kop. Men det er ikke noget, der giver abstinenser eller noget i den stil.

MENS KAFFEN BRYGGER, går jeg ud og henter aviserne. Jeg holder to fysiske aviser: Berlingske, som jeg holder rigtigt meget af, og Midtjyllands Avis, som er stor i vores område. Jeg synes, det er vigtigt at være opmærksom på, hvad der sker, både politisk og kulturelt, i hele landet, men også i ens lokalområde.

Sidste gang, jeg selv var med i Midtjyllands Avis, var, da jeg fyldte 50 år. Jeg læser altid de artikler, der bliver skrevet om mig, og jeg gør det ofte flere gange, fordi jeg med indsigt i artiklen kan se, om der er noget, der måske ikke blev fanget fuldstændigt, og så ved jeg, at jeg skal ramme lidt skarpere næste gang, jeg svarer.

Når jeg er ude på optagelse, læser jeg aviserne online, men jeg kan ikke undvære papirudgaverne. Der er noget særligt ved at sidde med en avis i hånden. Jeg koncentrerer mig bedre.  

VED SIDEN AF AVISLÆSNINGEN, spiser jeg morgenmad: A38 med havregryn, rosiner, valnødder, mandler, banan og æble blandet i. Jeg har aldrig været den store mælkedrikker, så det er en god måde for mig at få noget kalk. Da jeg var tre år gammel, begyndte jeg at drikke kaffe for at få noget mælk. Jeg ville kun drikke mælk, hvis der også var kaffe i, så det blev sådan nogle kopper, der bestod af halv-halv.

Nogle gange husker jeg at tage D-vitamin. Det siger de, at det er så vigtigt, at man tager, specielt når man er en mand i 50’erne.

EFTER MORGENMADEN BEGYNDER jeg typisk at arbejde. Jeg er fastansat på TV 2 og har i princippet et skrivebord ude på Teglholmen. Jeg ved dog ikke, hvor det er. Jeg har aldrig siddet derude. Når jeg ikke er ude at optage, sidder jeg på mit hjemmekontor, hvor jeg kommer på programideer, planlægger programmer og ellers forbereder mig.

Men min arbejdsdag kan i princippet begynde så tidligt som klokken syv, hvor jeg kan finde på at svare på den første sms. Meget af den kontakt, jeg har med redaktører og produktionsselskaber, foregår per sms. Jeg er meget berygtet for mine sms’er, som sagtens kane være mellem en halvanden og to A4-sider lange. Når jeg skriver på en computer, bruger jeg i forvejen kun to fingre til at skrive med, så jeg kan lige så godt skrive på telefonen, hvor jeg bare bruger mine to tommelfingre.

Fordi jeg arbejder hjemmefra, kan klokken også sagtens blive 12, før jeg får børstet tænder.