Nattelivets usynlige konge tjener kassen, når du drikker dig i hegnet. Her er hans vilde historie scroll-down

Nattelivets usynlige konge tjener kassen, når du drikker dig i hegnet. Her er hans vilde historie

Nogle natklubejere lever for festen. For atmosfæren, opmærksomheden og den næste drink. Men nattelivets mest magtfulde menneske er en mand, der indtil nu har holdt sig så langt væk fra diskolyset som muligt. Og Adam Falbert har det fint med, at du ikke ved, hvem han er.

Af Benjamin Dane
Foto: Marcus Trappaud Bjørn
Mennesker Euroman

NOGLE GANGE, en sen fredag eller lørdag aften, når hans familie er gået i seng, sætter Adam Falbert sig ud i sin bil.

I mørket starter han motoren, kører fra sit hjem på Frederiksberg til Indre By og parkerer i nærheden af Rådhuspladsen. Herfra går han sig en tur.

Ruten er ikke helt fast, men fører gennem den mest livlige del af det københavnske natteliv. Ad Vestergade, mens promillen stiger på Heidi’s Bier Bar, Café Guldhornene og A-Bar. Ad Skindergade, forbi køen foran natklubben Hive, videre ned til Farfars Bodega og Den Glade Gris. Tværs over Gråbrødre Torv, et smut forbi Hornsleth Bar på Løvstræde, LA Bar i Sværtegade, og hele vejen ned i Gothersgade, til Cucaracha, Andy’s Bar og Den Jyske Ambassade.

På sin vej møder han glade, berusede mennesker, der driver ind og ud af barerne, de færreste af dem klar over, at når de køber en øl, en drink eller bestiller en flaske til bordet, lægger de deres penge i én og samme virksomhed.

Og i sidste ende også hos Adam Falbert, der er medstifter og direktør i Rekom – Nordeuropas største nattelivskoncern.

Det er længe siden, at den 48-årige ’barkonge’ – et udtryk han inderligt hader – selv blev for gammel til at være en fast del af festen. Alene tanken om de midaldrende natklubejere, der stadig står halvfordrukne og fører an i cirkusset weekend ind og weekend ud, kan fylde ham med en akut følelse af klaustrofobi.

Han går sin rute for at bevare følingen med det, der er kernen i hans forretning, og ser han noget, der kunne gøres bedre på et af Rekoms 29 steder i Indre By, tager han fat i personalet med det samme. Så kigger de måske lidt, for det er ikke altid, at medarbejderne på gulvet i en koncern med næsten 5.000 ansatte ved, hvordan den administrerende direktør ser ud. Hvem er ham idioten, som står og siger, at køstativerne ude foran skal rettes, eller at facadelyset er indstillet forkert, når de måske at tænke.

Adam Falbert ved godt, at det er usædvanligt. Men han kan ikke lade være.

Se, hvad vi ellers skriver om: Natklubber