Vi skal se på fire hold, som har påvirket denne NBA-sæson i positiv retning.

Inden vi kommer til de fire hold, så vil jeg lige sige tak til jer læsere. For en måned siden spurgte jeg i en afstemning, hvem I tror der vinder mesterskabet. 355 læsere har stemt og med 43% af stemmerne er Miami Heat jeres favorit til mesterskabet. Jeg synes ikke det er et dårligt bud og afstemningen afspejler også hvor svært det er at pege på en klar favorit i år. Som vi skal se, så spiller Spurs forrygende lige nu, men Western Conference er brutal (!), så det er ikke givet at de kommer i finalen så let som ingenting. Men hvis jeg skulle komme med mit bud på de tre hold med de største vinderchancer lige nu, så siger jeg Spurs, Clippers og Heat (og pssst… Kevin Durant er MVP).


Når du har en ledig stund, så sæt dig også godt til rette med en kop te og læs om et af sportens dårligste college hold.

Noget gammelt
San Antonio Spurs. Hvordan gør de det? Siden 2009 eller deromkring har eksperter hvert år sagt at dette år var året hvor de bærende spillere ville falde af på den og holdet ville ende som middelmådigt. Og hvert eneste år har de været med i toppen. Tim Duncan fylder 38 den 25. April og et af de mange facts om hans karriere blev delt på Twitter her forleden:



Den eneste sæson Timmy har spillet hvor holdet ikke vandt 50 kampe, var i 1998-1999 hvor sæsonen var forkortet pga. lockout, så der blev kun spillet 50 kampe i stedet for 82 som normalt. San Antonio Spurs vandt 37 ud af 50, hvilket svarer til 61 sejre i 82 kampe. Bum. Tim Duncan snitter lige nu 15,1 point, 9,8 rebounds og 3,1 assists i 29 minutter per kamp. INGEN har nogensinde snittet 15/10/3 i under 30 minutter per kamp. Videoen her er fra sidste år, men Bill Simmons er enig med mig i at Tim Duncan set hen over hele karrieren har været bedre end nogen anden spiller fra hans generation. Ja, det inkluderer Kobe, Shaq og Kevin Garnett.



Ud over at Tony Parker, Tim Duncan og Manu Ginobili spiller nærmest som vintage-Tony Parker, -Tim Duncan og -Manu Ginobili, så er de øvrige spillere på San Antonio Spurs også flyvende for tiden. Torsdag nat blev deres winning streak stoppet, da de besøgte Oklahoma City. Det unge håb Kawhi Leonard er kommet godt tilbage fra sin skade. Han startede sæsonen kold fra distancen, men har i Januar-Februar-Marts skudt 46,8% på trepointsskud.

Trepointsskuddene falder også for Boris Diaw, Patrick Mills, Marco Belinelli og Matt Bonner som alle skyder over 40%. De er også alle sammen spillere som forstår San Antonios systemer både offensivt og defensivt. Ingen af dem kan beskyldes for at være defensive superstjerner, men de ved hvor de skal være og bare det er guld værd. Spurs har det 5. bedste angreb, det 3. bedste forsvar og den bedste record (59-17), hvor de mangler 6 kampe.

Spurs har også ligaens bedste træner i Gregg Popovich. Han kan virke noget brysk på tv, men så snart spotlightet og livetransmissionen er slukket, så er han indsigtsfuld og fuld af humor. Se ham her hvor han snakker om basketball, Jacob Riis og Christopher Hitchens med sin gamle spiller, Fabricio Oberto.



Noget nyt
Phoenix Suns var af mange spået til at have en ganske forfærdelig sæson. Bookmakerne i Las Vegas forudsagde at de ville vinde 19 kampe. De vandt deres kamp nr 19 allerede den 30. december da de slog Clippers og havde en record på 19-11.



Eric Bledsoe og Goran Dragic med Phoenix træner, den tidligere spiller Jeff Hornacek
Suns’ startopstilling med to point guards, Goran Dragic og Eric Bledsoe, viste sig fra starten af sæsonen at være eksplosiv. Fuld fart fremad og med skytter omkring dem har de et af de flotteste angreb i ligaen. De faldt lidt af på den pga. en skade til Bledsoe, som holdt ham ude i 2,5 måned, men de har stadig haft det 8. bedste angreb set over hele sæsonen.

Goran Dragic holdt dem i live mens Eric Bledsoe var skadet. Han burde i mine øjne havde været All-Star. Det blev han ikke, men han har da fået en musikvideo ud af det. Suns ligger lige nu på vippen til slutspillet og har det sværeste kampprogram i forhold til konkurrenterne, Dallas Mavericks og Memphis Grizzlies.



Suns har også genoplivet Gerald Greens karriere. Han tager ikke altid de smarteste skud, men han har haft et par kampe i år hvor han har været brandvarm. Han udfylder en slags Jamal Crawford-rolle for holdet. Bare med ekstra hops.

Noget lånt
Lånt og lånt. Brooklyn Nets har naturligvis handlet sig til spillerne på ærlig vis. Men i mange fans’ bevidsthed har de kun Paul Pierce til låns i et par år. Så snart han pensionerer, vil han igen være en Celtic.



Jeg skrev tidligere på sæsonen om holdene i New York City. Hvor New York Knicks stadig fjoller rundt på kanten af slutspillet, så har Brooklyn fået anderledes tur i den. Siden den 1. januar er de det hold i Eastern Conference med den bedste record. Ja, foran Miami og Indiana (faktisk er nr 2 Chicago Bulls).

Det er ret imponerende i betragtning af både hvor håbløse de så ud i efteråret og at de mistede deres måske bedste spiller, Brook Lopez, til en skade i december. Men veteranerne hos Brooklyn har fået styr på deres spil. De har bl.a. succes med en opstilling hvor Paul Pierce spiller Power Forward og både Deron Williams og Shaun Livingston spiller samtidig. Gode gamle Andrei Kirilenko er også blevet rask, hvilket hjælper deres bænk.

Eastern Conference blev i starten af sæsonen udnævnt til at være en kamp mellem Miami Heat og Indiana Pacers, men lur mig om ikke både Chicago og Brooklyn kan presse de to førende hold til både Game 6 og 7 i slutspillet.

Noget blåt
Charlotte Bobcats! Ja, det er der et hold der hedder i NBA. Du kender dem måske ikke så godt. De har været ganske elendige i mange år. Men de er ejet af én du nok kender:


Michael Jordan

Og de er i slutspillet i år! Hvordan? Ja, det ved jeg faktisk ikke helt. Jeg kan se på deres statistikker at de spiller godt forsvar (nr 6 i ligaen). Hvordan? Well… Ja, det ved jeg heller ikke helt. Deres center er Al Jefferson. Jeg holder meget af Big Al. Han har haft en fantastisk sæson for Bobcats, som den spiller de altid kan kaste bolden ind til og så gør han noget med den. Men han har altid været en frygtelig forsvarsspiller.

Når jeg kigger på Charlotte Bobcats og sammenligner dem med Sacramento Kings, så kan jeg ikke helt forstå at Bobcats har så meget mere tur i den. Al Jefferson og DeMarcus Cousins bidrager cirka med det samme offensivt og DMC er en bedre forsvarer. Mellem Isaiah Thomas II og Kemba Walker, så ville jeg vælge Thomas. Og selvom Rudy Gay har været udskældt, så er han bedre end Michael Kidd-Gilchrist lige nu.

Alt i alt, så ser jeg på Sacramento Kings og forstår ikke, hvorfor de ikke kan spille på niveau med Charlotte Bobcats (og forskellen på East og West er medregnet). En stor del af det må ligge i den kultur og det system, som den nye træner, Steve Clifford, har fået installeret i Charlotte. Godt for dem! Det lader til at de har fundet en måde så stoltheden kan komme tilbage i basketball-Charlotte. De har også fået lavet en ret sej kampagne for Big Al til All-NBA holdene.

Endnu bedre bliver det næste år, hvor de skifter navn tilbage til Hornets. Charlotte Hornets var et af de sejeste hold i start 90’erne, hvor en Charlotte Hornets-starter jacket var noget af det som gav mest cred på gaden og spillere som Muggsy Bogues, Larry Johnson og Alonzo Mourning var cool. Men efter en nedgang i popularitet flyttede holdet til New Orleans og byen knyttede sig aldrig så meget til Bobcats, som kom til byen et par år senere. New Orleans har ændret navn til Pelicans, så Charlotte har besluttet at tage Hornets tilbage.
 
Lad os slutte i dag med en klassisk reklame med Larry Johnson aka Grandmama:



Ses!

PS.
Kryds lige fingre for mig lørdag nat. Hvis Florida vinder over Connecticut, så vinder jeg min March Madness gruppe. Yeah!