Foto: Line Thit Klein

Jordbærlagkage

Lækker opskrift på jordbærlagkage fra Birthe Sandager og Arne Fusagers køkkenskole, La Cuisine du Jardin, i Provence.

Jordbærlagkage
Opskriften er til 8-10 personer


1 kg jordbær
4 spsk. flormelis
1 citron
Hvid chokolade

Skyl og afdryp jordbærrene, før de nippes. Mos det halve af dem til puré, og smag til med flormelis og citronsaft – pureen skal være ret frisk. Skær resten af jordbærrene i skiver. Del en lagkagebund i 3. Væd bundene med jordbærpuré, og byg kagen op lag for lag: bunde, jordbærpuré og lagkagecreme imellem. Stil kagen på køl og pynt den med jordbærskiver og lidt reven hvid chokolade inden servering. På den måde er den nemmere at tilberede i forvejen, men helst ikke længere tid end 8-10 timer før servering, ellers bliver jordbærrene for bløde.

Lagekagebund:

4 æg
110 g sukker
110 g mel
Smør til formen

Udstyr: springform, diam. ca. 21 cm, hø. 5 cm

Pisk æg og sukker meget højt op, sigt melet, og vend det i. Kom dejen i en smurt form og bag i ovnen ved 150 grader i ca. 25 minutter, til dejen er pænt lysebrun. Vend bunden ud på et klæde – og helst over en rist, så den kan ånde, mens den køler af.

Tip: Kagen kan med fordel bygges op i en springform på ca. 24 cm. i diameter, hvor man lægger en bund i midten som pensles med jordbærpuré. Dernæst lægges jordbærskiverne ud til kant, og kagen bygges op lag for lag, så man slutter af med cremen på toppen. Den hvide chokolade på toppen kan erstattes med flormelis.

Lagkagecreme:

3 blade husblas
1 portion konditorcreme
½ l piskefløde
1-2 citroner

Opblød husblassen i vand. Pres husblassen for vand, og tilsæt den straks til konditorcremen under kraftig piskning, når denne er taget af blusset, lige efter den har været i kog. Køl cremen af, pisk flødeskum ikke alt for stift, og vend den forsigtigt i cremen sammen med citronsaft til en sart citronlagkagecreme.
__________

Konditorcreme

1 vaniljestang
½ l mælk
40 g maizena
150 g sukker
6 æggeblommer

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog mælken op med den tømte vaniljestang. Sigt maizenaen. Rør æggeblommer, sukker, vaniljekorn og maizena sammen. Hæld den kogende vaniljemælk i. Pisk sammen og hæld tilbage i gryden. Kog igennem et par minutter – men pisk godt, da cremen let brænder på.
__________

La Cuisine du Jardin
8 Route des Quenières
06140 Tourrettes sur Loup
Frankrig

fusagersandager.dk »
__________

SE OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte
SE OGSÅ: Chokoladefondant

TWITTER: Følg gastro på twitter
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Dessert