500 g beder (rød, gul, bolsje)
500 g salt
2 spsk. kirsebæreddike
1 spsk. akaciehonning
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 dansk æble
70 g grønkål
Salt
Peber

Vask bederne grundigt fri for jord, og tør dem med et stykke køkkenrulle. Læg dem i et ildfast fad, og dæk med alt salt. Bagdem ved 170 grader i 70-80 minutter, indtil de er bløde og møre. Tag bederne op, når de er let afkølede, og pil skallen af med en urtekniv. Kom dem i en gryde sammen med eddike, honning, olie og friskkværnet peber. Lun bederne godt igennem i lagen, til lagen begynder at klistre omkring dem. Udkern æblet, og skær det ud i stave, der blandes med renset frisk grønkål. Kom begge dele ned til de lune beder i gryden, og vend alt. Anret det hele på tallerkner oven på en lun grønskålpuré, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Grønskålpuré:
130 g grønkål
2-3 spsk. koldpresset
rapsolie

Vask grønkålen grundigt, afdryp godt, og skær evt. stok fra. Bring en gryde vand i kog, og kog grønkålen i 2-3 minutter. Kom den derpå direkte over i isvand, så kogningen stopper, og farve og smag bevares. Hæld vandet fra, dryp kålen godt af, og kom op i en blender. Kør til en glat grøn puré med rapsolie, salt og friskkværnet peber. Lun pureen igennem lige inden servering.

Tip:
Sidder den friske grønkål på en god, tyk stok, så top retten med den. Skræl den først, til den er fin lysegrøn, og kog den så i letsaltet vand i 1-2 minutter lige inden servering, så den er lun.