scroll-down

50 ting, der gør Storbritannien stor

Brexit har givet briterne skrammer i lakken, men bare rolig, det skal nok gå alt sammen. Et imperium, der har givet os Beatles, fish’n’chips og Premier League, kan ikke være på vej mod afgrunden. Vi har sendt grædekonerne hjem og sammen med gode, anglofile venner udvalgt 50 ting fra det fantastiske land.


Foto: Getty Images
Kultur
Robbie Fowler fra Liverpool fejrer en scoring mod Everton og sniffer en streg.
Robbie Fowler fra Liverpool fejrer en scoring mod Everton og sniffer en streg.

1. Premier League
Morten Bruun, fodboldkommentator.

Premier League er verdens fedeste liga på grund af den globale appel, ligaen har. Der er mange englændere, der begræder det faktum, at to tredjedele af spillerne er udlændinge, men det giver jo ligaen et globalt skær, som man ikke finder helt på samme måde noget andet sted. Premier League er – til trods for FC Barcelona og Real Madrids tiltrækningskraft – den mest attraktive liga for spillere i hele verden. Selvom vi nok er en del, der væmmes ved de astronomiske pengesummer, der er involveret i Premier League, så tror jeg egentlig også, at klubbernes købekraft er med til at styrke fascinationskraften. Vi drages naturligt mod den liga, hvor de tjener allerflest penge og derfor har en del af de allerbedste spillere.

Og så gjorde det mig heller ikke noget, at der sidste år omsider var et engelsk hold, der vandt Champions League (Liverpool, red.). I en årrække gik de engelske journalister fra at kalde Premier League for ’the best league in the world’ til ’the most spectacular league in the world’ i erkendelse af, at især den spanske liga var blevet stærkere. Jeg vil dog sige, at den engelske Premier League altid vil leve sit eget liv uanset, om den objektivt set er den stærkeste liga i verden eller ej. Den er et spektakel i sin egen ret.

Se, hvad vi ellers skriver om: