Kanye West stiller op som præsident i 2020

Jublen ville - bogstavelig talt - ingen ende tage, da Kanye West i går gik på scenen for at modtage sin pris til MTV Music Awards, en pris for livslang indsats i musikbranchen, der tidligere er blevet vundet af giganter som David Bowie, Michael Jackson, Red Hot Chili Peppers og Beyoncé. 

West har jo også en vis historie for at skabe overskrifter til showet, mest berømt er episoden, hvor han i 2009 løb op på scenen og afbrød Taylow Swifts modtagelse af en pris, som han mente retteligt tilfaldt Beyoncé.

LÆS OGSÅ: De 10 mest sexede videoer

Så publikum var naturligvis spændt på, hvad rapperen havde i ærmet denne gang. Alligevel havde de færreste nok regnet med, at han ville annoncere sin kandidatur til det amerikanske præsidentvalg i 2020. 

Men det var ikke desto mindre kulminationen på en lang, bevæget og af og til usammenhængende tale.

En tale, hvor han fortalte, at han er i tvivl om, hvorvidt han også i dag ville bryde ind i en andens takketale, hvor han luftede ambivalente følelser omkring prisoverrækkelser som fænomen, og hvor han også kom ind på et af sine yndlingsemner: selvtillid.

Og det mundede altså ud i, at manden, der med stor succes har bredt sig fra rapmusik til tøjdesign, erklærede sin intention om at deltage i næste valgkamp. 

Inden da havde Kanye West røbet, at han da havde "røget en lille en," inden showet for at tage de værste nerver. Så vi har til gode at se, om han virkelig står ved planerne om officielt at blive verdens mest magtfulde mand, eller om han bare lod sig rive med af inspirationen. 

Hvis du ikke orker 13 minutter med Kanye, kan du passende hoppe ind til omkring 12 minutter, hvor han begynder at nærme sig erklæringen.


LÆS OGSÅ: Se Kanye West forudse sin egen succes

LÆS OGSÅ: Donald Trumps mest skandaløse kommentarer

LÆS OGSÅ: Derfor smiler Kanye West ikke


Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og Bøger