Foto: All Over Press Robin Williams og John Travolta er både moderigtige og kiksede i ’Old Dogs’ (2009).

Rygsækken og spejder-mentalitet er sidste skrig

En af spejderbevægelsens vigtigste læresætninger er: ’Vær beredt’

Spejderbevægelsen blev grundlagt af den engelske krigshelt Lord Baden- Powell i 1907, og siden har drenge og piger snittet pinde, lavet bål og taget duelighedstegn verden over. Og nu går der spejder i moden.

For en af spejderbevægelsens vigtigste læresætninger, ’Vær beredt’, kunne meget vel være sloganet for Nikes nye alt-mulig-jakke.

NikeLab Transform Jacket er som skabt til det danske vejr, hvad enten du er i bivuak eller Brønshøj.Jakken består af en sort, varm og let fleece. Skulle regnvejret igen-igen komme frem, trækker du i et par snore på ryggen af fleecen, og ud kommer en indbygget regnjakke, du tager på ud over fleecen.Skal regnjakken ligne en regnjakke lidt mindre, kunne svenske Stutterheim være en mulighed. Deres nye efterår/vinter-kollektion består for mændenes vedkommende bl.a. af en række jakker i bonded cotton, en slags behandlet bomuld, der er 100 % vandtæt.Ingen spejder uden en god rygsæk, og her kommer man ikke uden om Fjällrävens ikoniske Kånken-rygsæk. Det firkantede pædagogskildpaddeskjold er nu blevet endnu mere populært blandt naturmennesker, da det nu kan fås i 95 % genanvendt materiale under navnet re-Kånken.Spejdere har alle dage været glade for træ. Det er danske Morten Sørensen også. Han er grundlægger og medejer af The Garwood, der laver ure i træ. Pengene til at starte sit urfirma fik han ved at tage til Las Vegas og lægge alle sine penge på 35 sort, og i dag er hans drøm blevet til virkelighed. Nu lanceres to nye ure: Wakati, som betyder øjeblik på swahili, og Bukavu, som er opkaldt efter byen i Congo, hvorfra urenes materiale, zebra-træ, som er kendt for sine mørke og lyse striber, stammer.Er man ikke i Congo, men i et Danmark hastigt på vej mod efteråret, er det tid til at finde en fornuftig jakke frem. Det kunne fx være fra Jack & Jones Originals’ nye efterår/vinter-kollektion. Jakken er et nyt twist på den klassiske bomberjakke, som gud og hvermand efterhånden render rundt i. Nu er den blevet længere og kommer med en aftagelig hætte. Den er i tidens camouflagemønster, så du kan få det dér eftertragtede camo-mærke. Lige til at sy på jakken.

Vil man omvendt ikke ligne en spejderdreng, er der godt nyt fra den norske smykkedesigner Tom Wood og den ligeledes norske kunstner John Andre Hanøy. Sidstnævnte er især kendt for sine Mickey Mouse-som-dødningehovedfigurer, der bl.a. står hjemme hos den barbadosiansk-fødte pop-stønner Rihanna. Nu kan du få skeletmusen på fingeren, nemlig som ring. Så kan alle Disney-figurer se, at du ikke er en spejderdreng, man skal diskutere med.

LÆS OGSÅ: 21 sneakers der rammer butikkerne i august og en spændende teaser

LÆS OGSÅ: 9 danske designchefer: Sådan bliver moden til næste sommer

LÆS OGSÅ: 11 favoritter fra H&M’s nye efterårskollektion