Den svenske gigant har netop afsløret deres nye kollektion til efteråret. Og det er en, der står i militæret og funktionalitetens tegn. Farvepaletten byder på masser af grønt, brunt, blåt og sort, og det er jakker, vi oprindeligt kender fra militæret, som dominerer.

Niveuet på overtøjet er generelt højt i kollektionen, hvor H&M har taget udgangspunkt i klassiske jakker og frakker, hvis oprindelige kan spores tilbage til militæret.

Der er også et tydeligt fokus på striktrøjer, som svenskerne ønsker skal bæres sammen med skjorter eller lette jakker for at opnå lag på lag-udtrykket. 

Det er ikke kun designet, som er inspireret af fortidens klassikere, flere af uldmaterialerne er genbrug, hvilket gør kollektionen mere bærerdygtig end tidliere. Dette tiltag lægger sig fint i forlængelse med H&M’s erklærede mål om, at hele kvindekollektionen skal være økologisk i 2020.

’Studio’-kollektionen, der er H&M’s mest modebevidste kollektion rammer udvalgte butikker verden over samt online fra den 8.september.

Her har vi udvalgt vores 11 favoritter fra kollektionen.

Designerne har i noget tid forsøgt at få os til at gå i bredere bukser, og til denne sæson ser det ud til, vil de da stadig have os mænd til at hoppe i et par løsere bukser, som kvinderne har gjort det i et par sæsoner nu. Og når highstreet-kæder som H&M og COS hopper med på bølgen, ved vi, at det snart bliver mere udbredt.

Armygrøn bliver helt klart en af efterårets mest populære farver. Acne Studios har lavet en hel kollektion næsten udelukkende i militærfarver. Den bølge er H&M i den grad også hoppet med på denne nye kollektion.

Flere af uldfrakkerne har fået bælte som en klassisk trench coat har det, mens de store sidelommer er en fed detalje på frakkerne, der vider om et generelt højt niveau på kollektionens overtøj.

Endnu en militærklassiker i samme farveskala som størstedelen af den resterende kollektion. Her har H&M både leget med længden på den klassiske bomberjakke og materialevalget, hvor man har tilført fløjl på fronten.

De store lommer er tydeligt inspireret af arbejdsvenligt overtøj, hvor der er plads til forskellige arbejdsredskaber. Det arbejderinspirerede tøj er i den grad en tydelig tendens i tiden.

Rullekraven har været populær de sidste to vintersæsoner, og hvis det står til H&M tager den højhalsede striktøje endnu en sæson på toppen. Her har de lavet en med en halvhøj hals, der vil gå rigtig godt under noget af det armygrønne overtøj.

H&M’s bud på en helt enkel, let og anvendelig rullekrave i sæsonens populære farve. Den er oplagt under en skjorte, blazer eller en anden let jakke.

Fleecejakken er hentet tilbage i modebilledet, og H&M gør den simpel i snittet, mens materiale- og farvevalget gør den lidt mere eksperimenterende. Men det lykkedes rigtig fint, og jakken er klart en af de mest interessante styles i kollektionen.

En klassisk cardigan, hvor man har fjernet lommerne på fronten og generelt gjort udtrykket helt simpelt. Den har både noget morfaragtigt over sig og noget råhed med det militærinspirerede udtryk.

Her har de lavet en enkel skjorte, som er inspireret af klassiske arbejdsskjorter med to brystlommer til forskellige redskaber. Jakkeknapperne er en god detalje, som gør, at skjorten også kan bæres som en let jakke.

De helt korte jakker i nogen grad erstattet blazeren og været med til at modernisere jakkesættet. Den kan i det tidelige efterår også bruges som yderste jakke over en strik eller skjorte.

De sidste par sæsoner har Prada haft held med pæne sko med plateauhæle. H&M er ikke lige så ekstreme som italienerne, men de lykkedes her med at opdatere en klassisk herresko og give den noget interessant kant.  

De mange jordtoner er som taget ud af en Yeezy-kollektion, men Kanye West er langt fra ene om at gøre brug af støvede naturfarver, som da også ser ud til at dominerer efteråret.

LÆS OGSÅ: 9 danske designchefer: Sådan bliver moden til næste sommer

LÆS OGSÅ: Sneakpeak på Henrik Vibskovs nye kollektion: ”Jeg bruger den 3-stjernede salami i min kollektion”

LÆS OGSÅ: Le Fix redesigner klassiker og ny sporty sko for Clarks