Verdens ældste cologne hos nyåbnet butik

I København er der poppet en ny lækker butik op, som gør sig i kvalitets grooming-tilbehør til både mænd og kvinder. I Essence & Grooming finder du klassisk babergrej fra det hæderkronede tyske mærke Muhle, samt barbersæber og cremer fra den kongelige hofleverandør Truefitt & Hill. Derudover er der parfume fra en del anderledes parfumehuse som The Bath House og Anglia Perfumery samt verdens ældste cologne, Farina 1709, som blev fabrikeret første gang i Køln i 1709.Vi har talt med Marc Emanuelsen-Rune, den ene af de to ejere af Essence & Grooming, for at høre lidt mere om butikken.

En grooming-butik i København, hvorfor det?

”Min kollega og jeg valgte, at åbne Essence & Grooming fordi vi syntes, der manglede en butik med lidt flere klassiske grooming-ting.”

Er der noget i udlandet, der har inspireret jer?

”Vi er klart blevet inspireret af britiske barber shops, med hensyn til indretning. Så det lugter lidt af britisk klasse.”

Nu ser vi jo ofte, at danske mænd lader skægget stå, så hvorfor har I kastet jer over klassisk barbergrej?

”Selvom man vælger at lade skægget stå, er det vigtigt at kanterne er skarpe, og at skægget er velplejet. Vi kan jo ikke alle gå rundt og ligne hulemænd.”

Er du mest til at lade skægget stå, eller det glatte look?

”Personligt er jeg selv til det glatte look. Da jeg står og sælger skønhedsprodukter, er det vigtigt, at kunderne kan se på min hud, at produkterne reelt virker.”

Hvilket af jeres produkter har imponeret dig mest?

”Jeg er virkelig imponeret over det engelske firma Anglia Perfumery. De laver parfumer ud fra gamle opskrifter, som de opkøber. De er virkelig specielle, og de er næsten kun lavet på naturlige duftstoffer.”

Hvordan ligger priserne?

”Parfumerne ligger fra 289 til 650 kr.. Barbergrejet er ikke så dyrt, som man kunne tro. Da vi køber barbergrejet direkte fra de firmaer, der laver det, får man virkelig meget for pengene.”

Du finder Essence & Grooming Gothersgade 97 i København.

Se, hvad vi ellers skriver om: Grooming og Stil