scroll-down

Skiferien er aflyst: Her er de skifilm, du skal se hjemme i stuen

Alperne er lukket. Vi guider dig til de bedste skifilm, der er lavet i de seneste 20 år, så du har noget fornuftigt at tage dig til i uge 7. Når nu du ikke skal på ski.

Af Sebastian Himmelstrup
Foto: Hans Høite Augustenborg
Sport

Under normale omstændigheder ville du sikkert lige nu være på vej ned gennem Autobahn i din gamle Volvo 850 med hele arsenalet af langt undertøj, familie og pilsner fra grænsen smækket om bag i, afsted mod mere betindede himmelstrøg. Eller også ville dig og gutterne allerede nu være trukket i banankostumerne på vej ned fra et dunkende La Folie Douce på et par udlejningsplanker med en promille på 180 km/t ud over asfalten i Val Thorens.

Men ikke i år.

Uanset hvor meget vi folder hænderne mod det uendelige univers og beder til, at skiferien ikke bliver aflyst i 2021, må vi nok sande, at håbet er ude. De får det hvide guld for sig selv dernede i Alperne. Men for at du ikke skal gå helt op i limningen i ren afmagt over ikke at få lov til at tyre cola weizen og lave ottetaller i hoftedybt østrigsk, fransk eller italiensk pulver, har vi samlet en liste over obligatoriske skifilm, der kan dulme de værste abstinenser. Eller gøre dem meget værre.

Skifilm fylder noget i enhver skientusiasts liv. Hvert efterår udkommer alle de store produktionsselskaber med deres bud på sæsonens vildeste film. Det er noget, man går og glæder sig til, snakker om og bliver inspireret af. Med et konstant feed på YouTube og Instagram er de årlige skifilm dog ikke længere så meget en ting, som det plejede at være. Men det betyder bestemt ikke, at der udkommer færre eller mindre fantastiske skifilm. De kommer bare oftere og mere sporadisk, og det er jo ikke noget, man kan tillade sig at klage over.

Om ikke andet, kan du tage denne artikel som et crash-course i det bedste af det bedste på skifilm-fronten de seneste 20 år – i nogenlunde vilkårlig rangering.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ski, Streaming og Film