Fotoredigering
Foto: Prisma Instagram Kæresteparret Jay Alvarrez & Alexis Ren redigeret med et Prisma-filter

Prisma app

Foto-elskernes nye favorit-app får Instagram-filtre til at blegne

Prisma har nogle af de mest utrolige filtre. Pas på, de er vanedannende.

Ingen app kan selvfølgelig måle sig med Pokémon Go, når det kommer til popularitet. Men mindre kan også gøre det, og en ny appkaldet Prisma dukker op overalt for tiden.

Eller rettere: Det gør Primas filtre til fotoredigering. Og selvom det ikke umiddelbart lyder som noget nyt, at man kan tilføje filtre til sine billeder gennem et redigeringsprogram, er Prisma alligevel en unik tilføjelse til markedet.

Prisma bruger kunstig intelligens til at genskabe dine fotos fra bunden med det filter, du har valgt, og laver dem om til impressionistiske malerier eller tilføjer dem grafiske stilarter. Dette er helt anderledes end fx på Instagram, hvor filtrene blot lægges oven på det eksisterende foto, og resultatet er da også markant anderledes og temmelig meget federe - og farligt vanedannende. 

Cooling down with gelato by @elsas_wholesomelife and #prisma #ai #neuralnetwork #rome #italy

Et billede slået op af Prisma Official (@prisma) den

Googles DeepDream har tidligere kunnet lidt af det samme, men med Prisma er det blevet langt lettere at gøre dine billeder unikke. Som bruger kan du tage billeder direkte via appen, eller du kan hente dem fra dit billedarkiv.

Efter en beskæring af billedet kan du derefter vælge mellem de mere end 40 filtre såsom impression, mosaic og gothic, ligesom du kan vælge filtre, der er modelleret efter specifikke ikoniske billeder som træsnittet 'Great Wawe' af den japanske kunstner Hokusai eller Edvard Munchs maleri 'Skriget'.

Appen blev første gang lanceret i juni, men den er eksploderet i popularitet den seneste uge, hvor man efterhånden støder på Prisma-redigerede fotos over alt på Facebook, Twitter og især Instagram.

I første omgang er Prisma, der har mere end 1 million dagelige brugere, kun udkommet til iOs. Men udviklerne skriver, at Prisma inden længe også bliver lanceret i en beta-version til Android. 

Prisma er udviklet af et lille hold i Moskva, og det seneste nye er, at de også arbejder på at udvide filterteknologirn, så den også kan bruges til video. 

Alexey Moiseenkov, direktøren for Prisma, offentliggjorde fornylig en 360-graders video på Facebook, der viser eksempler på, hvordan Prisma video-filtre måske kan komme til at fungere i fremtiden. 

via @dr__dee and #prisma #prismaart #brooklyn #brooklynbridge #newyork

Et billede slået op af Prisma Official (@prisma) den

Se, hvad vi ellers skriver om: Apps