Facebook elsker videoindhold. Og Facebook elsker, når du fortæller dine historier i videoformat.

Derfor lancerer Facebook i løbet af kort tid 'Slideshow' som en integreret del af den eksisterende Facebook-app. I første omgang dog kun iPhone-brugere.

Tiltaget kommer som en del af Facebook-koncernens videosatsning, der blandt andet tæller live-featuren, der nu er blevet allemandseje. Det har tidligere været muligt at sammensætte et slideshow i Facebook-appen ’Moments’, men det har hidtil krævet et separat download.

'Slideshow' giver dig som bruger mulighed for let at sammensætte, skabe og peppe dit eget videounivers op med de billeder og video, du har optaget på din telefon.

Når du har taget mere end 5 billeder i løbet af 24 timer, vil Facebook automatisk - såfremt du har givet appen tilladelse til at bruge dine billeder - foreslå, at du opretter et 'Slideshow'.

Her kan du tilpasse billederne sammen med Facebooks præfabrikerede temaer, der hver har sin egen stil, eget udseende og musik. I øjeblikket er der frigivet 10 forskellige tema, men flere følger fremover ifølge Facebook.

”Vi ved, at folk elsker at tage billeder og fortælle, hvad de har oplevet. Med den nye funktion bliver det muligt at sammensætte fotos i et format, der indkapsler ånden fra en begivenhed,”  lyder det fra Facebook i en erklæring.

Overordnet minder Facebooks nye 'Slideshow' om Snapchats populære 'My Story', der også giver mulighed for at lægge de billeder og video fra det foregående døgn ud til dine venner. Ifølge de tilgængelige oplysninger vil dit Facebook ’Slideshow’ dog ikke forsvinde efterfølgende, som det er tilfældet på Snapchat.

Men det kan næppe tolkes som andet, end at Facebook vil forsøge at erobre et stadigt stigende marked for videodeling – en rapport fra tidligere i år viste, at Snapchat dagligt har 150 millioner aktive brugere, der tilmed har et højt engagement, hvilket er særdeles eftertragtet på sociale medier.

Både Google med deres Foto Assistant og Motion Stills været på banen med applikationer, der automatisk kan oprette filmlignende sekvenser, mens Apple har annonceret, at de er på vej med en lignende funktion. 

'Slideshow' bygger på Facebooks 'Year in Review'-teknologi, der samler dine største øjeblikke fra et indeværende år i billeder. Både billeder, du har overført, og billeder, du er tagget på. Men altså blot på daglig basis i stedet for årsbasis.

Du kan se nærmere på 'Slideshow'-formatet her: