Du kender det sikkert: Du har optaget en sindssyg god video på Snapchat, som du gerne vil vise dine venner - også dem der ikke er på Snapchat.

Problemet er bare, at det ikke er så let igen at gemme videoen, når først du har optaget det. Men det laver Snapchat nu om på med deres seneste opdatering til det populære medie kaldt 'Memories'.

Onsdag annoncerede Snapchat på deres blog nogle af tankerne bag 'Memories', der fungerer som et slags interaktiv fotoalbum. 'Memories' er en personlig samling af de snaps og historier, du gemmer i en backup på Snapchat.

Med et enkelt swipe kan du gå fra dit kamera til 'Memories'-sektionen, hvor de billeder og video, du har valgt at gemme, bliver liggende til evig tid.

Her kan du skabe nye historier, redigere og sende snaps, som du tidligere har gemt i 'Memories', og genfinde gamle snaps med en ny søgefunktion, der genkender ord som, du har tagget dine snaps med.

Hvis du sender snaps fra 'Memories', vil dit snap få påført en ramme omkring billedet for at illustrere, at der er tale om ældre materiale.

Desuden har Snapchat i opdateringen også tilføjet en 'My Eyes Only'-funktion. Den sikrer, at folk ikke kan se udvalgte 'Memories' uden brug af et password, hvis de sidder med din telefon i hånden og swiper gennem dine minder.

Opdateringen er den seneste i en større ændringer Snapchat har foretaget på det seneste. Fx Chat 2.0, geofilters og de elskede 'lenses', der giver mulighed for at lege med alverdens ansigter i selfie-format.

Over de næste par måneder vil Snapchat introducere 'Memories' til alle, der bruger den nyeste version af Snapchat, oplyser selskabet på sin blog.

Du kan se, hvordan 'Memories' fungerer i videoen her:

Opdateringen kommer kort tid efter, at Facebook annoncerede, at mediet i løbet af kort tid 'Slideshow' som en integreret del af den eksisterende Facebook-app. I første omgang dog kun iPhone-brugere.

Tiltaget kommer som en del af Facebook-koncernens videosatsning, der blandt andet tæller live-featuren, der nu er blevet allemandseje. Det har tidligere været muligt at sammensætte et slideshow i Facebook-appen ’Moments’, men det har hidtil krævet et separat download.

'Slideshow' giver dig som bruger mulighed for let at sammensætte, skabe og peppe dit eget videounivers op med de billeder og video, du har optaget på din telefon.

Når du har taget mere end 5 billeder i løbet af 24 timer, vil Facebook automatisk - såfremt du har givet appen tilladelse til at bruge dine billeder - foreslå, at du opretter et 'Slideshow'. 

LÆS OGSÅ: Ny Apple-patent gør det umuligt at optage live-koncerter på din iPhone 

LÆS OGSÅ: Facebook vil udfordre Snapchat med ny video-feature

LÆS OGSÅ: Endelig: Nu er det slut med at misforstå din udenlandsflirt