Vi har spurgt et par fans om deres vej til NBA. Strøm lærte at trashtalke af at se Wesley Snipes og holder med Nate Robinson uanset hvilket hold han spiller på. Vi spørger også dig om hvem du tror vinder mesterskabet.

Blev du indfanget af NBA fordi Grant Hill drak Sprite? Eller på grund af Michael Jordans optræden i Space Jam? Startede du, som dagens gæst, med streetbasket pga. Wesley Snipes og Woody Harrelson?  Og hvem tror du finder vej til finalerne i juni? Giv dit besyv med i kommentarerne. Jeg har også en afstemning i denne artikel, da jeg er nysgerrig omkring, hvem du tror vinder mesterskabet i denne sæson.

Hvem vinder NBA 2013/14?

  
 



Dagens gæst er Søren Strøm, tidligere vinder af DM i rap og MC's Fight Night.
Position: Shooting Guard (jeg kan bevidne, at man ikke skal lade Søren stå åben. Nogensinde.)

Hvordan blev du NBA-fan?

Jeg blev introduceret til streetbasket af én af mine venners storebrødre i sommeren '95. Vi havde lært reglerne fra ”Hvide Mænd Kan Ikke Dunke”, som var en film, jeg kunne se igen og igen. [Grantland har i øvrigt en fantastisk fortælling om filmen, red.] Det var ikke så lige til at komme til at se NBA-kampe på tv på dét tidspunkt, men én af mine klassekammerater havde parabol, og han optog af og til nogle kampe for mig. Ellers var det NBA Live '96 til Sega Mega Drive. 

Har du et yndlingshold?

Jeg har aldrig rigtig været stor fan af ét hold. I kampe holder jeg som regel med underdogen eller det hold, som er bagud i håb om en spændende afslutning. Men jeg er mere til Boston end Lakers. Jeg kunne rigtig godt lide deres mesterskabshold fra '08 med Rondo, Pierce, Allen og Garnett.


Til All-Star Weekenden i 2010 omformede man hjemmebanen for NFL-holdet Dallas Cowboys til en basketballarena og satte verdensrekord med flest tilskuere til en basketballkamp.

Hvad er dit yndlingsminde fra NBA?

Mit bedste minde fra NBA var da jeg i '10 var i Dallas i Allstar-weekenden. Det var for vildt med over 100.000 mennesker på Cowboy Stadium.

Hvem er din yndlingsspiller for tiden?

Jeg bliver altid så glad for at se Nate Robinson komme ind fra bænken, når han tænder af på en god dag. Jeg er også ret vild med André Iguodala i Golden State fordi han både kan skyde, tage den til kurven og dække forsvar.


Nate Robinson kan blive brandvarm, når han bliver skiftet ind fra bænken. Han var glohed i denne playoff-kamp sidste sæson.

Er der en spiller, du bare ikke kan klare?

Der er ikke nogen spiller, jeg ikke kan udstå. Jeg forestiller mig, at man nok desværre ikke kommer skide langt i NBA ved at være en super flink fyr, så jeg vil helst helt afholde mig fra at vurdere, hvem der ville være en god klassekammerat. Når dét er sagt, så skal jeg anstrenge mig lidt for at heppe på Nicolas Batum i Portland, efter han sucker-punchede Rudy Fernandez i maven i VM semifinalen sidst.


Hvem kommer i finalerne i år og hvem vinder det hele?

Vinder i East: Miami Heat. Vinder i West: Uh, dén synes jeg er svær. Men som det ser ud lige nu, kunne det vel godt blive Portland Trailblazers. Miami vinder mesterskabet.

MVP i år?

LeBron James.

Årets største skuffelse?

Jeg ærgrer mig over Derrick Rose, der ikke kom tilbage alligevel. Så ærgerligt!