Mit NBA: Tue Blædel

Vi har spurgt et par fans om deres vej til NBA. Radiovært Tue Blædel fortæller bl.a. om at se Jordan vs Barkley, sit yndlingshold gennem tiderne og om at være Nørrebros svar på Ricky Rubio.

Jeg vil prøve noget nyt her på bloggen.  Jeg har snakket med et par fans af NBA, som har fortalt lidt om deres vej til den bedste basketballliga og yndlingsminder derfra.

Men inden dagens gæst får taletid, så vil jeg henlede opmærksomheden på Kevin Durant. Durant er ved at sætte sig i førersædet til MVP. Hans statistikker var i forvejen imponerende, men siden Westbrook blev skadet over julen har Kevin Durant snittet 36,5 point, 7,2 rebounds og 5,6 assists per kamp, og han skyder 52,4% fra gulvet, så det er på ingen måde ineffektivt. I de sidste 10 kampe har han 4 gange scoret over 45 point! Lige nu er dette Kevin Durants verden. Vi andre lever bare i den.

Nå, første levende billede er ...

TUE BLÆDEL

Radiovært på P3på programmet Pressen.
Bor på Nørrebro I København
Uddannelse: BA i journalistik , MA i kommunikation
Klubber: BK73, Glostrup, Stevnsgade, Baltic
Position: Point Guard

Er du en point guard, der først og fremmest kigger efter sit eget skud eller efter at aflevere?

Jeg er klart pass-first. En lækker assist slår ethvert skud, dunk eller block, hvis du spørger mig.

Hvordan blev du NBA-fan?

"Jeg begyndte selv at spille basket som 13-årig i BK73, der holdt til i Bellahøjområdet i udkanten af København. Mens jeg løb rundt der i Grøndalcenteret og lærte at lave et lay-up og drikke slush ice i 1993, var det også året for en af de helt legendariske NBA-finaler. Chicago Bulls med Jordan og Pippen mod Phoenix Suns med Barkley og Kevin Johnson. Jeg kan huske, jeg sad i et sommerhus midt om natten og så den afgørende kamp på dansk tv. Og efter vanvittige præstationer af både Jordan og Barkley var det den kedelige white boy, John Paxton, der afgjorde det hele med en 3'er med 4 sekunder tilbage. Lige der i et mørkt sommerhus på Sjælland blev jeg hooked på NBA."


John Paxton sikrer Chicago Bulls mesterskabet i 1993. Læg også lige mærke til hvor smuk coach Phil Jackson er på Bulls’ bænk.

Har du et favorithold of all time?

"Mit favorithold er Miami Heat 1999-2001. Ikke fordi de var særlig gode, de var faktisk ret elendige dengang, langt fra det Heat-hold vi ser i dag. Men på det tidspunkt boede jeg i USA, ikke langt fra Miami, og var ofte inde og se kampene i American Airlines Arena. Holdets profiler var veteranerne Alonzo Mourning og point guard Tim Hardaway, og så ellers ret ukendte typer som P.J Prown og Brian Grant."
 

Alonzo Mourning er måske ikke et navn, som ringer en klokke for nyere fans af NBA, men ud over at være en særdeles flot mand, så var han bl.a. syv gange All-Star, to gange kåret til Defensive Player of the Year og havde for hele sin 17-årige karriere et snit på 17 point, 8,5 rebounds og 2,8 blocks per kamp.

Hvad er dit yndlingsminde fra NBA?

"Michael Jordans såkaldte “flu game” fra 1997. Beviset på, at han var et overmenneske. Med influenza og feber i kroppen scorede han 38 points i kamp 5 af finalerne mod Utah Jazz med Karl Malone og John Stockton på holdet. LEGENDARISK!"

Hvem kommer i finalerne i år og hvem vinder det hele?

"Western Conference? San Antonio Spurs – du kan ikke fucke’ med the Big Fundamental, Tim Duncan. Jeg ved, det er kontroversielt, men jeg tror, Indiana Pacers vinder det hele i år."


Hvis Tue Blædel får ret, så ser vi Roy Hibbert og Tim Duncan i finalerne i juni.

MVP?

"LeBron James. Han er et bæst. Og den største atlet på kloden pt."

Årets største skuffelse?

"New York Knicks."

Hvem er din yndlingsspiller for tiden?

"Ricky Rubio – den mest kreative point guard i ligaen. At se ham spille er meget tæt på kunst. Men Kyrie Irving og Steph Curry har den også i en helt vild grad lige i øjeblikket."

[Ricky Rubio har, som skrevet før, ikke helt tur i den i denne sæson og han har snakket lidt om det her].


Det var det, vi nåede med Tue. Inden vi slutter, skal I lige nyde et dunk, som er blevet blæst rundt på nettet:Og sådan her kan det blive kunst:

(via PATruby)


Vi ses!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte