I sidste uge kiggede vi på højdepunkterne i NBA-sæsonen indtil nu. I dag ser vi tilbage på et par af sæsonens største skuffelser hidtil med fokus de to hold i The Big Apple.

Velkommen tilbage. I dag skal vi se på et par skuffelser i indeværende NBA-sæson. Vi starter med et tweet:



Det er fra Portland Trailblazers' officielle Twitter-konto. Portland fører Western Conference. Men de vil hellere spille i Eastern. Hvorfor? Fordi stillingen er sådan her



Der er per dags dato kun TO (!) hold i Eastern Conference, som har vundet flere kampe end de har tabt. Ud af 15 hold. Det er Indiana og Miami. I kampe mellem Western og Eastern Conference har East vundet bare 26 ud af 89 kampe.

Der har været en styrkeforskel mellem de to konferencer i en del år. Ikke i toppen, hvor de allerbedste hold har været nogenlunde lige, men længere nede i tabellerne. Over de seneste fem år har det krævet i snit 47 sejre ud af 82 kampe af blive nr 8, og dermed det sidste hold i playoffs, i West. Til sammenligning har det krævet 40 sejre ud af 82 i East i samme tidsrum.

I år har en del hold underpræsteret i East. Cleveland, Toronto og Chicago (det sidste vender vi tilbage til) har spillet dårligere end ventet af de fleste. Detroit og Washington har også spillet skidt, men er dog på vej fremad igen. Og så er der de to hold i New York.


Carmelo er ikke glad for hvad han ser, hverken på banen eller fra sine fans.

New York

Både New York Knicks og Brooklyn Nets begyndte sæsonen med håb om at spille med om mesterskabet. Men begge hold ligger i bunden af en mildt sagt lunken Eastern Conference.



Knicks har været ramt af en alvorlig skade på deres center, Tyson Chandler. Han blev kåret som Defensive Player of the Year i 2012, da han nærmest ene mand stod for et godt Knicks-forsvar og for pokker, hvor savner de ham lige nu. Som det kan ses ovenfor, så spiller Andrea Bargnani center og han er på ingen måde en god forsvarsspiller. Hvilket skud er det han prøver at blokere? Det bliver heller ikke bedre når Amare Stoudemire står derinde:



Men det er også galt i den offensive ende. Knicks’ angreb bygger på at ramme treere. Der er seks spillere i NBA, som har skudt flere end fire trepointsskud per kamp, men med en skudprocent på under 30% (gennemsnittet er ca. 36 for hele NBA). Ud af de seks spillere er tre af fra New York Knicks: Carmelo Anthony, Raymond Felton og J.R. Smith. Det er ikke et holdbart fundament for et godt angreb. (Efter kampen i går kom Smith dog ”op” på 30.7% for sæsonen. På 6.3 forsøg per kamp.)

Knicks er det hold i ligaen, som fejler modstanderne flest gange i forhold til, hvor mange skud modstanderne tager. Samtidig er de det hold, der selv bliver fejlet næstfærrest gange. Det betyder i praksis, at de tager ca. 10 straffekast færre end det andet hold per kamp. Altså som at starte hver eneste kamp med et minus på 7-8 point.



Et par spillere vi mangler pga. skader

Hverken angreb eller forsvar er på samme niveau som sidste år, hvor holdet altså vandt 54 kampe. Når Tyson Chandler kommer tilbage, vil det forbedre deres forsvar, men han kan ikke klare alt alene. De kan læne sig op af, at East er frygtelig dårlige i år, så de kan nok godt snige sig ind i playoffs med forbedret spil. Men som det ser ud nu, så er de ingen trussel for hold som Indiana og Miami.

Fra Madison Square Garden og New York Knicks tager vi C-toget ned gennem Manhattan og over Brooklyn Bridge til Barclays Center og Brooklyn Nets. Sidste sæson vandt Nets 49 kampe og blev nr 4 i East. Til denne sæson byttede de med Boston Celtics, så Paul Pierce, Kevin Garnett og Jason Terry kom til Brooklyn. Gamle spillere med høje lønninger, men håbet var, at de havde i hvert fald én god sæson tilbage. Et starting line-up af Deron Williams, Joe Johnson, Paul Pierce, Kevin Garnett og
Brook Lopez plus en solid samling udskiftere burde kunne spille med om sejrene. Det kunne de også. I 2010. Skader har holdt holdet fra at være komplet. Selve spillet har været langsomt og andre hold har udnyttet Nets ved at sætte tempoet op. Samtidig virker den nye træner, Jason Kidd, overmatchet. For et hold, som realistisk set har denne og næste sæson til at konkurrere, så har det ikke været den bedste idé at hente en træner ind, som skal bruge tid på at lære, hvordan man gør. Den tid har de ganske enkelt ikke.

Jason Kidd har dog haft sine sjove momenter. Se her hvordan han skaffede tid, da holdet ikke havde flere timeouts tilbage:



Det lille trick kostede ham $50,000 i bøde.

Elendigheden i Eastern Conference gør dog, at Brooklyn Nets ikke har så langt til playoffs, hvis de får skibet på ret køl. Men det ser ikke kønt ud. I går fik de smæk af selveste Knicks på hjemmebane.

NBA i øvrigt

Der er også andre hold, som har været mærket af skader. En af de mest triste er uden tvivl Derrick Rose, som er ude hele sæsonen med en knæskade. Han sad ude hele forrige sæson med et overrevet korsbånd og i denne sæson fik han 10 kampe inden han fik en ny skade, dog i det andet knæ.


Derrick Rose.

En af de bedste unge spillere, Anthony Davis, havde gang i en fantastisk sæson, men er ude med en brækket hånd, der nok holder ham fra banen ind til februar.

Rajon Rondo ser heller ikke ud til at komme tilbage foreløbig, men denne artikel skal ikke kun være negativ. Der er forlydender om, at Kobe Bryant måske kommer til at spille på søndag. Vi kan håbe. Så lad os slutte her med det positive; en video fra en af de kampe, hvor Kobe kunne alt:


(Undskyld, Suns-fans)

Husk, at I er velkomne til at skrive spørgsmål eller kommentarer om alt, der har med NBA at gøre. Enten som kommentar herunder, kommentar på facebook eller i en mail til mig.

Vi ses!

PS:

Jeg lærte i løbet af ugen på den hårde måde, at screening på fransk hedder block. Nej, det giver ingen mening. Resten af vokabulariet gav sig selv og gennemsnitshøjden i Frankrig, hvor jeg for tiden befinder mig, er lidt lavere end derhjemme. Så jeg fik udlevet min indre Serge Ibaka...