4 cocktails, der hylder det nordiske køkken

Hæg sour

½ dl citronsaft
3 cl mørk rom
½ dl hægudtræk
¾ dl danskvand

Kom alle ingredienser i et glas, tilsæt knuste isterninger, og rør rundt.

Hæg-udtræk
1 kg sukker
1 l vand
200 g hægflis
Atamon

Bring vand og sukker i kog, tilsæt hægflis, og læg låg på gryden og sluk. Lad trække i 1 time. Sigt over i en kande. Hæld på atamonskyllede patentflasker, når det er helt koldt. Opbevar udtrækket i køleskab.

Jordbær, rosmarin & rom

¼ citron i skiver
3 cl rom
½ dl jordbær-rosmarinudtræk
1 ½ dl danskvand

Kom alle ingredienser i et glas, tilsæt knuste isterninger, og rør rundt.

Jordbær-rosmarinudtræk
1 kg sukker
1 l vand
500 g jordbær
50 g rosmarin

Bring vand og sukker i kog, tilsæt jordbær og rosmarin, og læg låg på gryden og sluk. Lad trække i 1 time. Sigt over i en kande. Hæld på atamonskyllede patentflasker, når det er helt koldt. Opbevar udtrækket i køleskab.

Lavendel & vodka

¼ lime i skiver
3 cl vodka
½ dl lavendeludtræk
½ Faxe Kondi

Kom alle ingredienser i et glas, tilsæt knuste isterninger, og rør rundt.

Lavendel-udtræk
1 kg sukker
1 l vand
100 g lavendel i blomst

Bring vand og sukker i kog, tilsæt lavendler, og læg låg på gryden og sluk. Lad trække i 1 time. Sigt over i en kande. Hæld på atamonskyllede patentflasker, når det er helt koldt. Opbevar udtrækket i køleskab.

Salvie & gin

¼ lime i skiver
3 cl gin
½ dl salvieudtræk
½ Faxe Kondi

Kom alle ingredienser i et glas, tilsæt knuste isterninger, og rør rundt.

Salvieudtræk
1 kg sukker
1 l vand
100 g salvie

Bring vand og sukker i kog, tilsæt salvie, og læg låg på gryden og sluk. Lad trække i 1 time. Sigt over i en kande. Hæld på atamonskyllede patentflasker, når det er helt koldt. Opbevar udtrækket i køleskab.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Artikler og Mad