Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Opskrift på chokoladehybenkage fra Søren K
Foto: Rasmus Malmstrøm

Opskrift på chokoladehybenkage fra Søren K

Chokoladehybenkage

Her får du opskriften på chokoladehybenkage fra Søren K.

Til 4 personer.

250 g smør
250 g mørk chokolade, 58 %
250 g sukker
140 g æggeblommer
200 g æggehvider

Smelt smør og chokolade over vandbad, til det er en ensartet masse. Pisk i mellemtiden sukker og æggeblommer til en æggesnaps (en luftig masse, hvor sukkeret er opløst). Pisk derpå æggehviderne stive. Vend chokolade og æggesnaps sammen til en ensartet masse. Vend så de piskede æggehvider i meget forsigtigt, så det forbliver luftigt. Hæld massen i en form med bagepapir i. Bag kagebunden i ovnen ved 160 grader i 40 minutter. Fordel en hybenkompot i et tyndt lag på den bagte kagebund. Smør en mousse af hvid chokolade henover og pynt med råsyltede hyben. Skær ud i små fine kvadrater.

Hvid chokolademousse:
2½ blad husblas
1 øko-limefrugt
125 g sødmælk
250 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
1 dl skyr

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Skræl limefrugten, og kog skrællerne op i mælk. Sigt skrællerne fra. Smelt nu husblassen i den varme limemælk, og hæld den varme mælk over den hvide chokolade og lad stå i 2 minutter. Rør herefter rundt, så al chokoladen smelter. Lad afkøle lidt (til omkring 40 grader max). Pisk imens fløden til skum, og vend skyr i. Vend også den afkølede chokolademassen i skyrflødeskummet.

Hybenkompot:
1 vaniljestang
600 g hyben
200 g sukker
3 dl vand

Skold den hele vaniljestang med kogende vand, så evt. urenheder er væk. Fjern kerner med mere fra hyben, og skyl skallen grundigt. Kog vaniljestang og hyben op med de øvrige ingredienser, og lad det koge ved svag varme i 30 minutter. Blend til sidst det hele til en ensartet masse.

Råsyltet hyben:
2 håndfulde hyben
1 dl sukker

Fjern kerner med mere fra hyben, og skyl skallen grundigt. Kom i en skål sammen med sukkeret og lad råsylte i 1 times tid.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Dessert