Laksebug i malurtsnaps med friskost, tørret persille og knuste kartoffelchips


500 g laksebug
3 dl malurtsnaps – se boks nedenfor
200 g flødefriskost
1 håndfuld spæde rucolablade
1 håndfuld bronzefennikel

Skær laksebugstykket af skindet, og trim det, så der kun er rent kød tilbage. Frys laksekødet i 2 døgn for at dræbe evt. parasitter. Lad laksebugen trække i malurtsnaps i ca. 20 minutter, før den duppes tør og skæres i tynde skiver. Skyl og afdryp rucola og bronzefennikel. Anret laksen med persille-kartoffelpulver og friskost og pynt med lidt rucola samt bronzefennikel.

Persille-kartoffelpulver:

1 stort bdt. bredbladet persille
5 kartofler
1 l vand
10 g salt

Vask og pluk persillen – tør persillebladene i mikroovnen ved at give dem små intervaller på maks. 30 sekunder, til de er knastørre. Vask og skær så 1 mm tynde skiver af kartoflerne med skræl. Kog vand og salt op, og hæld kartoffelskiverne i, når gryden er trukket væk fra varmen. Hæld vandet fra og lad kartoffelskiverne dryppe af, og fritér dem gyldne i 140 grader varm olie. Blend de færdige kartoffelchips i foodprocessoren sammen med den tørre persille.

Tip: Laksebugstykket bør være fra en økologisk opdrættet laks, og så er det lidt noget pjat, siger Rasmus Leck Fischer, at nedfryse fisken for at komme evt. parasitter til livs, for der er meget sjældent parasitter i øko-opdrættet fisk. Kartoflen kunne være Binje. Flødefriskost kunne være Kirks. Bronzefennikel er en krydderurt a la dild, som er rigtig god til fisk.
__________

Malurtsnaps

Fra juni til august kan man finde strandmalurt vildt i Danmark – pluk 1 håndfuld bløde topskud, og lad dem trække 24 timer i 1 flaske klar Brøndumsnaps. Filtrér snapsen, og gem den væk i nogle måneder, så smagen kan runde godt af.
__________

TWITTER: Følg gastro på twitter »
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »

SE OGSÅ: Æd og skrid: 3 menuer til hverdagsgæster
SE OGSÅ: 6 opskrifter: Mad til mange dage