Opskrift: Grillet agurk med caviar og cremefraiche
Der er en tid til alt. Også til agurker. Og den vender tilbage hver sommer, agurketiden. Normalt er agurketiden ret kedelig, men ikke hvis man sætter Rasmus Kjær i gang i køkkenet.
4 personer som forret eller delemad
Ingredienser
- 1 agurk
- 2 spsk. sesamolie
- 1 dl grillpulver
- 2 dl cremefraiche 38 %
- Rød skovsyre
- Tallerkensmækker
- Citronmelisse
- Caviar
Sådan gør du:
- Skyl og skræl agurken, gnid den med sesamolie, og vakuumér i 1 døgns tid.
- Herefter laves der små fordybninger i den med et parisiennejern.
- Dæk agurken med grillpulver, og fyld hullerne med pisket cremefraiche.
- Pynt med rene urter, og servér Rossini White Sturgeon til.
Grillpulver
- 1 porre og 1 hvidløg hakkes fint og bages i ovnen ved høj varme, til det hele er kul sort. Herefter blendes alt til pulver. Dette pulver kan gemmes og bruges til at give grillsmag i mange andre serveringer.
TIP: Hvor meget caviar man kan/vil bruge afhænger naturligvis af, hvor mange penge man/kan vil bruge på det. Her er brugt 100 g Rossini White Sturgeon.