Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Spaghetti med tomat
Foto: Chris Tonnesen

Opskrift: Sådan laver du spaghetti med bagte tomater, hvidløg og burrata

Vi har tomat året rundt, og derfor glemmer vi let, at tomaten kræver sol og varme for at få smag, og det er faktisk først nu, tomaten for alvor smager af noget. Steg den, kog den, grillen den, spis den frisk. Blot den nydes nu, hvor den er allerbedst.

printer Print
clock 30 minutter
plate 4 personer
  • 500 g små tomater
  • 1 helt hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Sort peber
  • 400 g spaghetti
  • 200 g burrata
  • 1 håndfuld basilikum
  • Extra olivenolie til servering

Gastro_JuniJuli_41984.jpg

Sådan gør du:

  1. Skyl tomaterne, og fordel dem i et ovnfast fad.
  2. Skær hvidløget midt over og læg i fadet.
  3. Dryp olivenolien henover, og krydr med salt og peber.
  4. Bag fadet med tomater og hvidløg i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter.
  5. Kog spaghettien al dente i godt saltet vand. Gem 1½ dl af kogevandet, før det sigtes fra.
  6. Kom spaghettien tilbage i den varme gryde, og vend sammen med de ovnristede tomater. Klem hvidløgsfeddene ud af deres skaller, og bland dem i pastaen sammen med pastakogevandet.
  7. Servér toppet med burrata og basilikumblade og dryp med lidt god olivenolie.

TIP

Brug cherrytomater eller sanmarzano-tomater til den her servering. Kan du ikke få fat på burrata, så køb en god bøffelmozzarella i stedet for.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter