And
Foto: Gastro

Opskrift: Sådan laver du tagine af andelår med couscous og granatæble

And kan spises hele året rundt, og det behøver ikke være med sovs og kartofler.

printer Print
clock 2 timer
plate 4 personer
  • 4 andelår
  • Salt
  • 1 løg
  • 1 chili
  • 25 g ingefær
  • 2 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hel spidskommen
  • 1 hvidløg
  • 2 kanelstænger
  • 1 dåse flåede tomater
  • 3 spsk. granatæblesirup
  • 2 dl vand
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g sortbrune oliven

Couscous

  • 1 spsk. smør
  • ¼ tsk. kanel
  • Sort peber
  • 3½ dl vand
  • ½ tsk. groft salt
  • 3 dl couscous
  • ½ granatæble
  • 75 g ristede mandler
  • Frisk chili
  • 1 håndfuld mynte

Gastro_Marts_5189.jpg

Sådan gør du:

  1. Krydr andelårene med salt, og brun dem grundigt i en tør sauterpande, start med skindsiden nedad, så fedtet kan smelte.
  2. Pil imens løget, og skær det i tynde strimler.
  3. Skyl chilien, og hak den fint.
  4. Skræl ingefærstykket, og hak også det fint.
  5. Knus korianderfrø og spidskommen groft i en morter.
  6. Tag andelårene op af gryden, og kom løg i. Steg i et par minutter, og tilsæt så chili, ingefær, koriander og spidskommen, og steg videre 1 minut. Kom det hele hvidløg, kanel, tomater, granatæblesirup og vand i, og sænk temperaturen. Lad nu det hele simre i 1-1½ time, til kødet er mørt.
  7. Kom abrikoser og oliven i de sidste 10 minutter. Smag til med salt og peber.
    Servér andelårene med couscous til.

Couscous

  1. Smelt smør i en gryde.
  2. Steg kanel af i smørret sammen med godt med friskkværnet sort peber.
  3. Tilsæt vand og salt, og lad det koge op.
  4. Hæld couscous i, læg låg på, og sluk for varmen.
  5. Lad couscoussen trække i 10 minutter.
  6. Bank imens kernerne ud af det halve granatæble med en grydeske, hak de ristede mandler, og skyl og snit chili.
  7. Løsn op med en gaffel, og vend mandler i.
  8. Top med drys af frisk chili, mynte og granatæblekerner.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter