Opskrift: Sådan laver du tagine af andelår med couscous og granatæble
And kan spises hele året rundt, og det behøver ikke være med sovs og kartofler.
4 personer
Ingredienser
- 4 andelår
- Salt
- 1 løg
- 1 chili
- 25 g ingefær
- 2 tsk. korianderfrø
- 1 tsk. hel spidskommen
- 1 hvidløg
- 2 kanelstænger
- 1 dåse flåede tomater
- 3 spsk. granatæblesirup
- 2 dl vand
- 100 g tørrede abrikoser
- 100 g sortbrune oliven
Couscous
- 1 spsk. smør
- ¼ tsk. kanel
- Sort peber
- 3½ dl vand
- ½ tsk. groft salt
- 3 dl couscous
- ½ granatæble
- 75 g ristede mandler
- Frisk chili
- 1 håndfuld mynte
Sådan gør du:
- Krydr andelårene med salt, og brun dem grundigt i en tør sauterpande, start med skindsiden nedad, så fedtet kan smelte.
- Pil imens løget, og skær det i tynde strimler.
- Skyl chilien, og hak den fint.
- Skræl ingefærstykket, og hak også det fint.
- Knus korianderfrø og spidskommen groft i en morter.
- Tag andelårene op af gryden, og kom løg i. Steg i et par minutter, og tilsæt så chili, ingefær, koriander og spidskommen, og steg videre 1 minut. Kom det hele hvidløg, kanel, tomater, granatæblesirup og vand i, og sænk temperaturen. Lad nu det hele simre i 1-1½ time, til kødet er mørt.
- Kom abrikoser og oliven i de sidste 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Servér andelårene med couscous til.
Couscous
- Smelt smør i en gryde.
- Steg kanel af i smørret sammen med godt med friskkværnet sort peber.
- Tilsæt vand og salt, og lad det koge op.
- Hæld couscous i, læg låg på, og sluk for varmen.
- Lad couscoussen trække i 10 minutter.
- Bank imens kernerne ud af det halve granatæble med en grydeske, hak de ristede mandler, og skyl og snit chili.
- Løsn op med en gaffel, og vend mandler i.
- Top med drys af frisk chili, mynte og granatæblekerner.