Opskrift: Sådan laver du en enkel dessert med tonkacreme, hasselnød, knust chokolade
Nem og delikat dessert til de små arrangementer.
4 personer
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk
- 2 dl friskost
- Tonkanød
- 2 spsk. florsukker
- 8-10 amarena-kirsebær
- 100 g mørk chokolade
- 50 g hasselnøddekerner
Sådan gør du:
- Dåsen med kondenseret mælk koges i vandbad i 3 timer. Afkøles og fyldes herefter på sprøjtepose.
- Friskost piskes med tonkanød og florsukker til en creme, der stilles koldt indtil anretning.
- Kirsebær halveres, og chokoladen hakkes groft.
- Hasselnøddekernerne befries fra den brune hinde, ristes gyldne i ovnen og knuses let.
- Smør ’tonkacremen’ ud i bunden af en tallerken.
- Drys de øvrige ingredienser over, og servér straks.