Dessert
Foto: René Riis

Opskrift: Sådan laver du en enkel dessert med tonkacreme, hasselnød, knust chokolade

Nem og delikat dessert til de små arrangementer.

printer Print
clock 3 timer
plate 4 personer
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 dl friskost
  • Tonkanød
  • 2 spsk. florsukker
  • 8-10 amarena-kirsebær
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g hasselnøddekerner

Kjaer_Koekken02_2018_0078.jpg

Sådan gør du:

  1. Dåsen med kondenseret mælk koges i vandbad i 3 timer. Afkøles og fyldes herefter på sprøjtepose.
  2. Friskost piskes med tonkanød og florsukker til en creme, der stilles koldt indtil anretning.
  3. Kirsebær halveres, og chokoladen hakkes groft.
  4. Hasselnøddekernerne befries fra den brune hinde, ristes gyldne i ovnen og knuses let.
  5. Smør ’tonkacremen’ ud i bunden af en tallerken.
  6. Drys de øvrige ingredienser over, og servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Opskrifter