Rygeost 10 % – uden kommen, purløg m.m.
Olivenolie
Havsalt
Peber – sort
Rødbedeskud – eller andre små aromatiske skud

Rør ost, olie, salt og peber sammen til en lind, men ikke tynd sag. Vask og afdryp de spæde rødbedeskud godt, og rør dem i osten. Giv hjemmebagte grissini bagt med kulstof til, som man kan dyppe i osten.

Grissini:
2 dl sødmælk
1 dl olivenolie
10 g gær
25 g havsalt – fint
15 g aktivt kulpulver – se fx på sortofcoal.com
375 g italiensk mel – minimum ’tipo 00’

Lun mælken op til 30 grader og rør olie, gær og salt i. Bland kulstøv og mel sammen i en skål, og tilsæt mælkeblandingen lidt ad gangen. Ælt den sorte dej stille og roligt, indtil den er fast, fugtig og elastisk, uden at den klæber. Mens du ælter, prikker du en masse lufthuller med fingrene i dejen, og folder den sammen. Det gentages flere gange og giver dejen en mere luftig konsistens og bedre hævning. Lad dejen hvile en times tid, og gentag æltningen med lufthullerne. Derefter kan dejen rulles ud i en rektangulær plade, der skal være ½ cm tyk. Skær derpå denne plade i ½ cm tynde strimler. Rul hver strimmel til en lang proptrækkerkrølle, og læg disse på en bageplade. Lad dem hæve i 10 minutter. Sæt derpå pladen i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
Hvis du er i tvivl, om grissinierne er færdige – svært at se, fordi de jo er helt sorte af kullet – må du forsøge at føle på dem eller lugte til dem.

Portionen giver 30-35 stk.