Hvad holder dig vågen om natten?

”Meget få ting. Jeg har en enormt stor ’it is what it is’-muskel, så når jeg først lægger hovedet på puden, går der som regel ikke længe, før der er slukket. Men hvis jeg er for sent oppe, tænker jeg højst sandsynligt på Reshape, fremtiden, eller interessante tidspunkter i historien.

Jeg tror, verden bliver bedre, og at de fleste kan påvirke fremtiden betydeligt. De mest indflydelsesrige mennesker er ligesom du og jeg – der er intet magisk ved dem. Det er inspirerende at vide, at ens idoler bare gjorde det, de troede, var rigtigt og forfulgte dette benhårdt. For 150 år siden var et offentligt og gratis sundhedssystem en vanvittig tanke, men en helt almindelig person solgte idéen. I dag virker det indlysende. Hvilke idéer, som vi synes er tossede i dag, bliver måske normale i morgen, hvis nogen er god nok til at sælge drømmen?”

Hvornår står du op?

”Cirka 9.30. Jeg er typen, der har seks alarmer om morgenen. Jeg sover så tungt, og min krop slukker for de første tre, uden at jeg vågner. Jeg elsker at arbejde sent, og jeg har en del møder i andre tidszoner, så ofte kommer jeg først i seng et par timer efter midnat. Til gengæld er jeg ret hurtig, når først jeg er oppe. Jeg har bosat mig 500 meter fra mit kontor, så jeg kan være der klokken 10.”

Hvad spiser du til frokost?

”Hvad end der er hurtigst. Jeg har ofte blokeret min kalender mellem klokken 12 og 13 for at spise frokost, men det betyder også, at det er her, jeg har tid til at nå de ting, jeg er bagud på. Der er altid tusind ting, jeg gerne vil nå, og så bliver frokosten nedprioriteret. Men vi har en frokostordning, så jeg spiser, hvad end der bliver serveret. Eller sådan en måltidsbar.”

Hvad var din skærmtid på din iPhone i sidste uge?

”Tre timer og 12 minutter i gennemsnit. Men jeg tør ikke at se skærmtiden for min computer. Jeg tror, jeg har fat i min computer 12 timer i døgnet.”

Hvordan fejrede du sidst en succes?

”Da vi startede Reshape, drak vi altid en flaske af Nettos billigste lambrusco, når der var noget at fejre. Den tradition har vi holdt ved lige siden. Så da vi for nylig lukkede lidt over 135 millioner kroner i vores serie a-investeringsrunde, kom lambruscoen frem endnu en gang. Vi kunne have købt noget meget dyrere, men det er vigtigt at holde fast i traditionerne.”

Hvad er din dårligste, arbejdsrelaterede vane?

”For at give det mest sandfærdige svar har jeg spurgt et par af mine kollegaer. De nævner tre ting: Jeg efterlader kaffekopper over alt. Jeg videresender mails uden et ords kontekst og forventer, at der bliver handlet på dem. Og så har jeg sådan en fuldautomatisk gelépistol, som jeg godt kan lide at skyde min medstifter, Magnus, med.”

Hvad er det vigtigste telefonopkald, du har foretaget?

”I 2022 var vi ved at rejse penge, men markedet var hårdt, og det tog længere tid end forventet. En af vores investorer sagde, at vi var nødt til at sætte os ned og lave en liste over, hvem vi ville fyre først, hvis ikke det lykkedes.

Det er den værste følelse i verden at skulle gøre, men Magnus og jeg satte os ned med en blok. Og ligesom vi skulle til at gå i gang, ringede min telefon. Det var en af vores eksisterende investorer: ’Hey, jeg har hørt, at det er svært at rejse penge. Hvis I mangler, kan jeg bare overføre nogle, det skal I ikke tænke på,’ sagde han.

Jeg sad i totalt chok, begyndte at smile, og Magnus begyndte bare at grine. Han regnede godt ud, hvad der lige var sket. Det var surrealistisk og så befriende. Fra total depression til eufori. Vi endte med at rejse pengene et par uger senere og fik aldrig brug for tilbuddet, men det gav os lige selvtilliden til at lukke vores seed-runde.”

Er der nogen fordomme forbundet med at være en ung leder?

”Ikke til hverdag. Der er enkelte gange, hvor jeg hører folk sige, at startups skal drives af unge og ambitiøse mennesker, og så få en i gåseøjne professionel CEO ind senere på rejsen. Men startup-scenen i USA har de sidste mange år delvist forkastet den hypotese. Lad os bare se, hvordan det hele går.”