(4 pers.)

200 g nakkefilet af svin
20 stk. bambusspyd til grill

Læg bambusspydene i blød i vand mindst 12 timer før brug; så kan de bedre modstå grillvarmen. Skær fileten ud i lange baner på langs med kødfibrene. Bank banerne til de er ca. 1⁄2 cm tynde. Skær dem over i ca. 2 cm brede strimler, der lægges i marinade – se nedenfor – gerne et døgns tid, hvis muligt, men kortere tid er også ok. Sæt så strimlerne på spyd, oggrill dem ved lav varme, og de er klar til servering sammen med sataysauce – se ligeledes nedenfor.

Marinade:
2 citrongræs
2 dl rød chili
8 fed hvidløg
1 spsk. tamarinpasta
1 dl soja
1 dl tomatkoncentrat
1 dl limejuice
1 dl honning

Skær større sager i mindre stykker og blend alt til en lind marinade.

Sataysauce:
100 g friske jordnødder uden hinde
1 spsk. sesamolie
2 fed hvidløg
1 spsk. rød thaikarrypasta
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 citron – saften heraf
2 dl kokosmælk
1 citrongræs
1 dl koldt vand

Rist jordnødderne gyldne i ovnen eller på panden, og køl dem ned på en bageplade. Skær citrongræs i mindre stykker, og blend alle ingredienser, på nær vandet, til en tyk masse. Tilsæt derefter vandet, så det ender med at være en tyk sauce. Stil køligt, indtil brug.

Tilbage til 10 opskrifter med svinekød